Nový posuvný systém Schüco ASS 77 PD.HI manual pohodlně otevřete vlastní silou

Subtilní a vysoce tepelně izolované hliníkové profily pro nerušený a komfortní výhled

Vložil
Tisková zpráva
03.03.2015 21:20
Schüco CZ s.r.o.

Panoramatický design je jedním z důležitých benefitů hliníkových posuvných systémů Schüco  řady ASS 77 PD. Izolované profily, vyráběné v několika řadách podle úrovně tepelné izolace, se vyznačují čistými liniemi, maximální transparentností a rámy skrytými ve stavební konstrukci. Velkoformátové posuvné dveře jsou na celou výšku prosklené, minimální pohledová šířka vzniká pouze v místě, kde se křídla potkávají. Vybrané profily umožňují i atraktivní 90° rohové provedení bez nežádoucího pevného sloupku. Přestože se u objektů obecně zdůrazňuje trend automatizace s elektrickým ovládáním oken a dveří, inovovaná nabídka společnosti Schüco zohledňuje také ekonomické hledisko a požadavek některých zákazníků na tradiční manuální ovládání. Nový posuvný systém Schüco ASS 77 PD.HI manual se sofistikovanou a plně integrovanou technologií zavírání a zamykání firma v lednu představila na veletrhu BAU v Mnichově. Hliníkový profil umožňuje bezpečné a pohodlné ovládání velkoformátového křídla prostřednictvím minimalistické rukojeti.


Schüco ASS 77 PD.HI manual je tepelně izolovaný hliníkový profil s manuálním ovládáním. Izolační můstky vyplněné pěnou s vysoce tepelně izolačními vlastnostmi zaručují hodnoty Uw od 0,96 W/(m2K).

Profily jsou konstruované pro křídla o hmotnosti do 300 kg a rozměrech až 3200x3000 mm. Základem systému je bezbariérový 2kolejnicový osazovací rám. Manuální ovládání se neobejde bez rukojeti, umístěné na vnitřní straně křídla. K výběru je několik designových variant madel o rozměru 350 mm. Díky rámu skrytému ve stavební konstrukci je velkoformátová stěna maximálně transparentní. Lišty fixující sklo dokonale zajíždějí do kapes rámu, zabudovaného v ostění. Při zavřeném stavu je tak viditelný pouze minimální sloupek (pohledová šířka 30 mm) v místě, kde se křídla potkávají. Systém ASS 77 PD.HI manual umožňuje i zmiňované exkluzivní 90° rohové provedení.

Z hlediska zabezpečení je standardem manuální 2bodový rozvorový zámek, volitelně je však možné systém dovybavit i 4bodovým zámkem. Údržba je jednoduchá díky inovovanému spodnímu osazovacímu rámu s vyjímatelnými kryty kolejnice, případná výměna pojezdových koleček se provádí bez nutnosti vysazení křídla. Nečistoty zapadané v kolejnici jednoduše vyluxujete.

Stavební hloubka rámu křídla je 77 mm. Výška vnějšího osazovacího rámu je horizontálně 90 mm, vertikálně buď 90 mm, nebo nově také 58 mm. Což optimalizuje možnosti instalace do stavební konstrukce. Subtilní profily jsou kompatibilní se zasklením o tloušťce až 50 mm. Osadit je lze dvojsklem nebo trojsklem podle přání zákazníka a požadavků na tepelnou pohodu.

Pro všechny, kteří upřednostňují variantu elektrického ovládání, Schüco v rámci systémů ASS 77 PD s panoramatickým designem nabízí alternativní řešení s mechatronickým kováním Schüco TipTronic a kontrolou vstupu, která skrze senzory zabrání sevření. Motor pohonu je plně integrován v rámu dveří, odpadá tak jakákoliv přídavná krabice, výsledkem je hladké a elegantní provedení. Systém je kompatibilní se čtečkou otisků prstů a ovládáním přes PC či chytré telefony.

Pro více informací navštivte www.schueco.cz
0 komentářů
přidat komentář

Související články