BAU 2015 s okny, dveřmi a parametrickou fasádou Schüco

Vložil
Tisková zpráva
03.12.2014 09:00
Schüco CZ s.r.o.

V termínu 19. – 24. ledna 2015 se prostory výstaviště Messe München zaplní stovkami celosvětově působících vystavovatelů z oboru stavebnictví. V domovském prostředí vůbec nejvýznamnějšího stavebního veletrhu BAU 2015 představí novinky v sortimentu oken, dveří a fasád také společnost Schüco International KG. Produkty a projektová řešení Schüco budou k vidění na stánku číslo 301 v hale B1. Určitě se přijďte podívat. Opět po dvou letech zazní téma parametrické fasády Schüco, zatímco v roce 2013 představené ve fázi konceptu či vize, v lednu 2015 již sériově vyráběné!


Lidé tráví v budovách stále více času, urbanizace postupuje. Měnící se životní styl zvyšuje nároky na zabezpečení objektů, jejich pohodlné užívání, individualizovaný design i udržitelnost. Energetická účinnost je, s ohledem na rostoucí ceny energií, základní podmínkou úspěšných produktů pro opláštění budov. Na tomto pozadí přináší Schüco nadčasové okenní, dveřní a fasádní systémy pro inteligentní, udržitelnou a energeticky efektivní výstavbu, splňující nejnáročnější požadavky na design, bezpečnost a uživatelský komfort.

Individualizovaná 3D fasáda vyráběná v sériích

Pozornost si bezesporu zaslouží fasáda Schüco Parametric System
, jejíž prototyp byl poprvé přestaven na minulém BAU v Mnichově. Po pouhých dvou letech se trojdimenzionální fasáda Schüco již sériově vyrábí a nabízí na trhu. Základem úspěchu je zjednodušení tvůrčího procesu, tedy plánování, výroby i montáže, dále spolehlivost návrhu co do designu i transparentnosti nákladů a maximální konstrukční svoboda pro architekta. Systém Schüco transformuje návrh a realizaci 3D fasády do samostatného, plně koordinovaného procesu s vysokou mírou účinnosti, vypovídací hodnoty a pružnosti. Základem je digitalizace hodnotového řetězce. Pracuje se s knihovnou „inteligentních“ fasádních modulů, která je kompatibilní s CAD programy. Jednotlivé položky knihovny se dají libovolně kombinovat, posouzení technické proveditelnosti probíhá souběžně od první fáze návrhu. Fasádní moduly lze různě modifikovat, mohou být transparentní i neprůhledné nebo s integrovanou fotovoltaikou. Moduly se ve 3D modelu parametrizují jednotlivě nebo jako síť fasády. Skrze simulační nástroje je možné fasádu synchronizovat i s dodatečnými informacemi. Systém kombinuje ekonomické výhody sériové průmyslové výroby a zákaznický požadavek na exkluzivitu řešení.

www.schueco.cz
0 komentářů
přidat komentář

Související články