Vše o velkoformátových posuvných systémech. Lehce. Neslyšně.

Vložil
Pavlína Drbálková
22.07.2014 15:25
Schüco CZ s.r.o.

Společnost Schüco neustále pracuje na inovacích v oblasti okenních a dveřních otvorů, které splňují nejnáročnější požadavky na výplně a posouvají hranice technologických možností.

Velkoformátové posuvné systémy se těší velké oblibě jak u architektů, tak samotných klientů. Vstup na terasu, balkon či zahradu již nemusí být předělem, ale volným pokračováním interiéru. Pro velkorysé propojení interiéru s exteriérem dnes existuje řada dostupných řešení na vynikající technické úrovni. Společnost Schüco International KG nabízí hliníkové i plastové systémy v široké škále designových a barevných variant. Vybírat lze z neizolovaných interiérových až po vysoce tepelně izolované a bezpečnostní posuvné systémy, s možností částečné či komplexní automatizace.

Schüco ASS 77 PD

Potřebujete-li výplň spolehlivou, vysoce odolnou a dlouhodobě stálou vůči mechanickému namáhání, není lepší volby než hliníku. V hliníkových posuvných systémech nabízí Schüco celou řadu řešení, které charakterizuje snadná ovladatelnost. Profily se pohybují téměř bezhlučně po vodících lištách z nerezavějící oceli. Nový systém Schüco ASS 77 PD umožňuje realizovat úzké pohledové šířky profilů společně s vynikajícími tepelnými vlastnostmi (součinitelem prostupu celého otvoru Uw = od 0,84 W/(m2K)). Tato řada je oceněna trofejí GOLD 2012 v kategorii „buildings“ soutěže iF product design award a oceněním BEST OF THE BEST 2012 v soutěži Reddot design award. Skryté provedení rámů, schované ve stavební konstrukci, a v místě, kde se křídla potkávají, zajišťuje minimální pohledovou šířku. Toto čisté provedení poskytuje nerušený výhled při zachování vynikajících tepelných vlastností a to i pro unikátní 90° variantu rohového řešení. Dvoukolejnicový rám přenese zatížení až 500 kg při automatizovaném ovládání a 250 kg při manuálním ovládání. Samozřejmostí je bezbariérové provedení, odolnost proti vloupání do třídy odolnosti BT2 (RC2), či integrace automatizovaných a kontrolních systémů.

Corona CT 70 PASK

Schüco nabízí také několik variant otevírání. Vybírat můžete ze systémů klasických posuvných, posuvných se zdvihem, shrnovacích či paralelně odstavných a sklopných (tzv. systém PASK). Posuvné dveře se zdvihem zaručují snadnou manipulaci, otevírají se k jedné straně nebo ze středu. V zavřené poloze přesvědčují vynikající tepelnou i zvukovou těsností. Výhodou shrnovacích dveří je možnost téměř zcela otevřít prosklenou plochu. Jednotlivé prvky se skládají ke straně do úzkého balíku a dle typu použití je k dispozici interiérová i exteriérová varianta s tepelně izolovanými profily. Oblíbený systém PASK, označuje paralelně odstavné posuvné a sklopné dveře. Křídla jsou v rámech osazena tak, aby z venku plošně lícovala a zároveň dokonale těsnila díky přírazu zevnitř. U systému PASK lze křídlo posuvných dveří sklopit pro účely větrání či otevřít celou plochu.

Schüco e-slide
Vzhledem k rozměrným formátům posuvných systémů, jejichž váha může být i několik set kilogramů, je myšleno také na lehké a rychlé ovládaní. Stisknutím tlačítka, integrovaného do rámu, lze dveře otevírat a zavírat prostřednictvím techniky e-slide. Ta umožňuje plně automaticky a tiše pohybovat s křídly o hmotnosti až 250 kg (resp. o velikosti 3 x 3 m). Skrytá automatika se ovládá přes klávesnici na křídle, prostřednictvím prostorového čidla, nebo centrálně jako součást automatizovaného řízení budovy.  V bytě ji ocení především starší lidé, hendikepovaní a děti, kterým posun dveří nebude činit sebemenší problém. Maximální bezpečnost je zaručena prostřednictvím integrované blokovací pojistky, která posune křídlo okamžitě v opačném směru, narazí-li při posuvu na nějakou překážku, např. osobu či předmět. Prostřednictvím alternativní infračervené senzoriky může být takováto překážka rozpoznána ještě dříve, než dojde ke kontaktu, pokud se bude blížit v definovaném úhlu. Pro přístup z vnější strany lze nainstalovat i čtečku otisků prstů. Automatické řízení objektu se tak propojí s ovládáním oken a dveří v celém objektu. Jednotlivé prvky můžete ovládat manuálně v místnosti, centrálně přes PC nebo dálkově pomocí mobilního telefonu. Kontrolní panel pracuje s indikátory počasí senzory CO2 i dalšími předem nastavenými ukazateli a hodnotami pro ovládání větrání, stínících prvků a topení. Při odchodu z domu Vás systém upozorní na nedovřené otvory, případně je sám zavře. Dveře se systémem e-slide jsou designově čisté, protože motorický mechanismus je kompletně skrytě integrován ve dveřním rámu. 

Schüco ThermoSlide
Schüco nabízí ucelený sortiment velkoformátových posuvných dveří i v plastovém provedení. Plastové posuvně-zvedací dveře Schüco ThermoSlide, vycházející ze systému Schüco Corona SI 82, jsou se svou stavební hloubkou 219 mm v zárubni vybaveny nově vyvinutým těsněním zaručujícím naprosto neslyšný pojezd křídla. Díky trojnásobně termicky dělenému hliníkovému prahu a 5ti komorovému křídlu dosahuje tento systém vynikajících hodnot tepelné izolace se součiniteli prostupu celého otvoru Uw ≤ od 0,8 W/(m2K). V nabídce jsou kromě řady barevných možností také nové odolné metalické dekory Schüco AutomotiveFinish. U systému ThermoSlide je možné absolutně bezbariérové provedení a hmotnost křídel až 400 kg.

Ze široké řady velkoformátových posuvných systémů od společnosti Schüco si tak vždycky vyberete nejefektivnější řešení pro Váš projekt.
0 komentářů
přidat komentář

Související články