Zdravotnické středisko z bývalých kasáren v Jičíně nebude

Vložil
ČTK
29.06.2014 19:20
Jičín

Jičín - Zdravotnické středisko v jedné z posledních dvou budov bývalých kasáren v Jičíně nebude. Do výběrového řízení na prodej budovy se nikdo nepřihlásil, přičemž nabídku nepodal ani lékař, který chtěl objekt předělat na ordinace lékařů, lékárnu a bydlení, uvedl místostarosta Petr Hamáček.

    Město ve výběrovém řízení za objekt chtělo minimálně 4,5 milionu korun a tato cena se prý zájemci zdála vysoká. Naopak pro město byla nízká lékařova původní nabídka odkupu za 2,5 milionu korun. Pokud by některý jiný zájemce projevil zájem o koupi budovy za městem požadovanou cenu, má podle radnice stále šanci.
    V minulých dvou letech radnice nechala většinu objektů kasáren zdemolovat. Zůstaly pouze dvě krajní budovy směrem od centra. Menší z nich město nabídlo k prodeji, sousední větší objekt zatím rezervuje pro okresní soud. Nyní je menší objekt pronajatý několika subjektům, například místním hudebníkům a umělcům.
    Celý areál kasáren má rozlohu osm hektarů. Město počítá s tím, že v lokalitě vznikne nová obytná čtvrť. Původně měli areál kasáren přebudovat soukromí investoři. Žádný ze dvou pokusů předat kasárny soukromníkům se ale nenaplnil a město se v roce 2011 nakonec rozhodlo, že v revitalizaci bude pokračovat samo.
0 komentářů
přidat komentář

Související články