KKCG postaví nad metrem Bořislavka kanceláře a obchody

Vložil
ČTK
13.05.2014 23:00
Praha

Aulík Fišer architekti

Praha - Společnost KKCG Real Estate ze skupiny podnikatele Karla Komárka postaví za dvě miliardy korun nad novou stanicí metra Bořislavka kanceláře a obchody. Několik let odkládané administrativní a obchodní Centrum Bořislavka chce firma dokončit ve druhém čtvrtletí 2017.
    Projekt v Praze 6 na rozhraní ulic Evropská, Liberijská a Horoměřická s výhledem na Pražský hrad nabídne 24.000 m² kancelářských ploch a 10.000 m² obchodů včetně restaurací a kaváren.
    Čtyři kancelářské budovy jsou podle firmy formované do nepravidelných přírodních tvarů-krystalů a zasazeny do spodní části stavby s maloobchodními prostory. "Výsledné urbanistické schéma umožňuje veřejnou prostupnost zástavbou. Nabízí řadu prostor, které budou společně s budovami sloužit okolním rezidenčním čtvrtím jako společenské a obchodní centrum a firmám jako reprezentativní sídlo," uvedl obchodní ředitel KKCG Real Estate Otto Koval.
    Jednotlivé domy budou posazeny do terasovitých zahrad a na úrovni vstupu do metra vznikne malé náměstí s atmosférou piazzety s výhledem na pražské panorama. Autorem projektu je pražský ateliér Aulík Fišer Architekti.
0 komentářů
přidat komentář

Související články