Architektonická soutěž na rozšíření Kongresového centra Praha

Vložil
ČTK
07.05.2014 20:35
Praha

Praha - Kongresové centrum Praha (KCP) se pravděpodobně rozšíří směrem k Nuselskému údolí. Od rozšíření budovy si KCP slibuje zvětšení výstavních prostor. Přesnou podobu rozšíření by měla určit architektonická soutěž, která by se mohla uskutečnit ještě do konce letošního roku. ČTK to dnes řekl ředitel KCP Michal Kárník.
    Rozšíření výstavní plochy má zatraktivnit KCP pro pořadatele a objednavatele kongresů, na kterých potřebují prostor pro doprovodnou výstavu. Severní fasáda budovy by se měla posunout až o 25 metrů směrem k hraně Nuselského údolí. Tuto variantu již schválilo představenstvo společnosti, uvedl Kárník.
    Otázkou podle ředitele je, jakým způsobem by se to mohlo stát. Existují dva názory - podle prvního se pouze posune fasáda, ale neměnil by se její vzhled. Podle druhého by se změnil i vzhled budovy dokončené v roce 1981. Rovněž ještě není rozhodnuto o podobě rozšíření, tedy zda by fasáda "zabrala" dnešní terasu a vznikla by tu například pasáž, nebo by se budova rozšířila až od prvního patra a lidé by ji tak podcházeli.
    Způsob, jakým se rozšíření provede, by měl vzejít z architektonické soutěže. "O jejím případném vypsání rozhodne v létě představenstvo," řekl Kárník. Vyhodnocení soutěže by se uskutečnilo v roce 2015.
    Vlastníky KCP jsou stát prostřednictvím ministerstva financí a hlavní město Praha. V následujících letech jej čeká celková rekonstrukce, na kterou Praha dá 800 milionů korun. Ve špatném stavu je kotelna, vnitřní prostory a opravit je třeba i audiovizuální systémy.
0 komentářů
přidat komentář

Související články