Stavba sídla záchranky v Praze je o krok dál, Troja nesouhlasí

Vložil
ČTK
10.04.2014 15:55
Praha



Praha - Praha získala územní rozhodnutí na plánovanou stavbu sídla záchranné služby v Troji za zhruba 500 milionů korun. Hlavní město nyní bude usilovat o stavební povolení, řekl v rozhovoru s ČTK radní Martin Dlouhý (TOP 09). S projektem ale nesouhlasí trojská radnice, která se proti rozhodnutí odvolala. Chce, aby byl v místě park a parkoviště.

    Pražští záchranáři nemají nyní vlastní budovu a sídlí v pronajatém a údajně nevyhovujícím domě v Korunní ulici.
    Minulé vedení města původně plánovalo dokončení stavby už v září loňského roku. Loni Dlouhý mluvil o tom, že se začne stavět letos. V tuto chvíli ale termín zahájení prací nedokáže odhadnout. "Stále doufáme, že na základní kámen poklepeme do konce roku," uvedl.
    Stavba se zpozdila kvůli výkupu pozemků. Na žádost radnice Prahy-Troja se navíc celá budova v projektu proti původním plánům o několik metrů posouvala. Ani tak ale není městská část spokojena.
    "Domníváme se, že toto místo není pro umístění tak objemné budovy vhodné," uvedl na dotaz ČTK starosta Tomáš Drdácký. "Území tím bude znehodnoceno a zablokuje se jeho další rozvoj. Nesouhlasíme s argumentem, že už tak bude lokalita zničená, takže tu může taková stavba vyrůst," dodal. Budova má stát v ústí budovaného tunelu Blanka u Trojského mostu. Starosta navrhuje vznik parku a parkoviště pro nedalekou zoo. Pozemek by mohl prý sloužit i pro potřeby kampusu.
    Součástí budovy záchranné služby by podle dřívějších informací měl být heliport, dispečink s 25 stanovišti operátorů, garáž pro záchranářský kamion Golem, školicí centrum, hotelové pokoje pro hosty, tělocvična, autoservis, prádelna a jídelna. Počítá se rovněž s lékárnou a myčkou, které by sloužily i veřejnosti. V budově zůstanou rezervy pro možný nárůst počtu záchranářů v budoucnosti.

0 komentářů
přidat komentář

Související články