Místo bývalé tramvajové vozovny na Smíchově budou kanceláře

Vložil
ČTK
18.02.2014 21:20
Ostatní

QARTA ARCHITEKTURA s.r.o.

Praha - Místo bývalé tramvajové vozovny v ulici Na Valentince na pražském Smíchově vyroste sedmipodlažní administrativní budova FIVE! Smíchov Offices. Dnes o tom informovala architektonická kancelář Qarta Architektura, která budovu navrhuje. Projekt už získal územní rozhodnutí.
    Objekt, jehož developerem je společnost Hochtief Development Czech Republic, architekti navrhli jako pětitrakt se dvěma středními chodbami. V přízemí budou kromě haly s centrální recepcí dva komerční prostory a vjezd do dvoupatrových podzemních garáží, kde bude 88 parkovacích míst.
    "Industriální charakter budovy se odráží i v interiérech, ve kterých jsou pro připomenutí původní atmosféry použity materiály, jako je pohledový beton, dřevo nebo kov," poznamenal architekt David Wittassek z ateliéru Qarta Architektura.
    Čistá podlahová plocha nadzemní části budovy bude 10.573 m², z toho kanceláří bude 8200 m², 900 m² je pro obchodní plochy a zhruba 200 m² budou sklady. Podzemní část pak zabere 3232 m². Developer by chtěl budovu dokončit do konce roku 2015.
0 komentářů
přidat komentář