CO NEDOKÁZAL MRAZÍK, DOKÁZALA BISAZZA !

Vložil
Pavlína Drbálková
10.12.2013 11:55
ARCHTILES s.r.o.

Světově proslulý italský výrobce Bisazza připravil pro rok 2014 převratnou novinku. Poprvé v historii tento tradiční výrobce skleněných mozaik představí hned dvě zcela nečekané kolekce keramické dlažby, které na český trh přináší společnost Archtiles.



První z nich vznikla za pomoci slavného studia Antonio Citterio Patricia Viel Interiors. Druhá kolekce je pak dílem dlouholetého spolupracovníka značky Bisazza, holandského designéra Marcela Wanderse. Výsledkem jsou jedinečné dlažby a obklady s více než výstižným názvem Frozen Garden. Tato unikátní série umocněná prostorovým 3D efektem pozvedá keramické obklady na úroveň rafinovaného, a přesto jednotného uměleckého díla. 
Šestiúhelníkový tvar s lesklým plastickým povrchem v elegantní černé a bílé barvě nabízí dvě varianty. První varianta obkladu má hladký a plastický tvar hvězdy,  druhou pak doplňuje motiv květiny. Kombinováním těchto dvou vzorů, umožňujících širokou škálu barevných nuancí, vznikají obdivuhodné,  emotivní a pocitově zabarvené prostory.
Netradiční povrchové pojetí série Frozen Garden vzrušuje, provokuje a zároveň, svým originálně překvapivým způsobem, působí odvážně a povzneseně.
Marcel Wanders, který byl v roce 2005 jmenován časopisem Elle Decoration designérem roku, si zasloužil mezinárodní uznání díky osobnímu uměleckému výrazu a úspěchům v oblasti bytového designu a doplňků. Kromě legendární značky Bisazza spolupracuje s mnoha významnými výrobci jako je například Alessi, KLM, Swarkowski, Puma atd.
Za výsledky jeho práce, ve které sází na hmatové a smyslové prožitky plné fantazie a smyslnosti, nemusíte jezdit jen na světové veletrhy. Jeho obklady ze série Frozen Garden si můžete prohlédnout také v showroomu Archtiles v Praze nebo v Brně.
0 komentářů
přidat komentář

Související články