Tekutá keramika pro perfektní spáry

Vložil
Tisková zpráva
19.03.2013 10:15
ARCHTILES s.r.o.

Fugalite® Eco ZLEPŠUJEME SVŮJ ZDRAVOTNÍ STAV OCHRANOU NAŠEHO OKOLÍ PŘED VLHKOSTÍ A PLÍSNĚMI. Asi 2% z každého čtverečního metru keramického obkladu tvoří spáry, ve kterých obvykle sídlí bakterie, plísně a špína a proto nemají stejné funkční vlastnosti jako zbývajících 98%.



Existuje přes 100 000 druhů hub a plísní (IHEM – Ústav hygieny, epidemiologie a mykologie v Bruselu).

Vyplňování spár mezi obklady a dlažbami běžnými savými cementovými spárami je příčinou poškození v důsledku:
●   skvrn způsobených pohlcenými tekutinami
●   ztráty soudržnosti v důsledku chemické agrese
●   nestejnoměrného blednutí pigmentů
●   bujení plísní, hub a bakterií
●   hromadění špíny


S degradačními faktory tohoto druhu v prostředí mohou souviset zdravotní problémy obyvatel:
●   onemocnění dýchacích cest
●   alergie
●   záněty kůže

Ve vlhkých místnostech jako kuchyně a koupelny se jevy tohoto typu projevují výrazněji a intenzivněji vzhledem k vyšší koncentraci vlhkosti, vodní páry a tepla, což napomáhá jejich rozvoji.

GreenBuilding Kerakoll®  omezuje vznik nemocí souvisejících se špatnou konstrukcí budov: volba certifikovaných bakteriostatických a fungistatických materiálů jako je Fugalite® Eco zaručuje plnou hygienu a snadnou údržbu podlah a keramických obkladů.

Lékařské a vědecké oddělení firmy Kerakoll® se nepřetržitě zabývá výzkumem řešení, která by uspokojila požadavky lidí, pokud jde o život ve zdravých domech a která pečují o životní prostředí. Oddělení pracuje s výsledky nejlepších výzkumů v oboru biomedicíny, epidemiologie, pneumologie, technologie materiálů, výzkumu znečištění a jejich vlivu na životní prostředí.

OD POŽADAVKŮ UŽIVATELŮ K VÝZKUMU A VÝVOJI
Naše výrobky vznikají na základě skutečné a individuální poptávky na trhu. Tyto požadavky jsou naší inspirací. Pracujeme na nich, abychom mohli poskytnout ta nejúčinnější a nejvěrohodnější řešení. Četné výzkumy ukazují obrovský význam zajištění bakteriostatických a fungistatických vlastností spár mezi keramickými obklady pro zabránění bujení organismů škodlivých lidskému zdraví a možných příčin dýchacích obtíží, je astma, rýma nebo alergie.

CERTFKOVANÉ A PATENTOVANÉ PARAMETRY NEJLEPŠÍ ZÁRUKA PRO UŽIVATELE

Fugalite® Eco - Ekokompatibilní, certifikovaná, keramizovaná spárovací hmota.

Fugalite® Eco má technické parametry certifikované známými, evropskými výzkumnými laboratořemi, které v reprodukovaných skutečných podmínkách testují a stanovují charakteristiky výrobků, jež mají největší vliv na jejich efektivitu v reálných podmínkách používání.
Fugalite® Eco je keramizovaná spárovací hmota, certifikovaná francouzským institutem CSTB v mikrobiologické laboratoři Odboru energie, zdraví a životního prostředí, Oddělění zdraví, které reprezentuje jedno z nejdůležitějších evropských výzkumných středisek v tomto oboru.

Fugalite® Eco otevírá nové perspektivy pro zlepšení hygienické úrovně keramických povrchů:

  • Fugalite® Eco je první keramizovaná spárovací hmota, která zaručuje spojení technických, funkčních a estetických parametrů keramiky
  • Fugalite® Eco definitivně řeší estetické a funkční problémy se spárami
  • Fugalite® Eco je tekutá keramika, která zaručuje plnou homogenitu a spojitost povrchu spáry a dokonalou stejnoměrnost barvy, která se časem nemění
  • Fugalite® Eco lze omývat jako obklady, je naprosto nenasákavá a odolná proti skvrnám, po navlhčení nemění barvu
  • Fugalite® Eco je jako keramika, zcela nepropustná pro vodu, znečišťující látky a špínu
  • Fugalite® Eco má zvýšenou odolnost proti agresivním chemickým prostředkům, proto je ideální pro všechny povrchy, jak doma, tak v prostorách velmi zatížených provozem
  • Fugalite® Eco je bakteriostatická, fungistatická, hygienická a bezpečná
  • Fugalite® Eco se snadno nanáší a může se pužívat na všechny materiály a za každé situace


NEOBVYKLÁ ŘEŠENÍ DOKONALÁ HRA BAREV

Fugalite® Eco je tekutý keramický materiál, zaručující souvislé spárování pro všechny druhy keramických materiálů a skleněné mozaiky. Je dostupný ve 4 barevných kolekcích, celkem 30 různých barev, které vytvářejí prostor pro kreativitu a nejoriginálnější myšlenky, jež umožňují neobvyklá řešení a jedinečnou krásu interiérů.

Kolekce Classic – Design - Colors

Kolekce Crystal
Ze zkušenosti a tradice Swarowski Company se zrodily mikroperly recyklovaného skla, používané v kolekci krystal.

  • Fugalite® Eco Crystal v barvách bianco extrafine a neutro doplňuje kolekci barev a dodává obkladům hodnotu a luxusní cakter
  • Fugalite® Eco binco extrafine - čistota jemných skleněných mikroperel dodává keramickým obkladům hodnotu a skleněné mozaice jedinečný vzhled a zaručuje stálou čistotu a lesk povrchu
  • Fugalite® Eco neutro -  díky průhlednosti jemných skleněných mikroperel Fugalite® Eco odráží a rozptyluje světlo, a přitom odráží barvu obkladů a mozaiky, vytváří překvapivý dojem souvislého povrchu.
  • Fuga-Glitter - je velmi jemný, lesklý prášek přidávaný jednoduchým způsobem do Fugalite® Eco v požadovaném poměru podle očekáváneho efektu, který zvýrazňuje lesk a vzor obložení v neustálé hře odrazů a stínů.


PRO PERFEKTNÍ SPÁRY TEKUTÁ KERAMIKA
Fugalite® Eco je tekutá keramika, která se liší od jiných spárovacích hmot, protože představuje nikdy předtím nedosažitelnou lehkost nanášení a umývání.

●   Snadná ruční a strojní přípra
●   Neuvolňují se nepříjemné pachy
●   Snadno se roztírá
●   Dokonale vypňuje spáry
●   Možnost okamžitého vyčištění hubou a vodou
●   Naprostá nenasákavost
●   Nemění barvu
●   Čistí se jako keramika

Pro mimořádnou tvrdost lze případné zbytky a barevné stopy tekuté keramiky Fugalite® Eco, které zůstanou na povrchu, odstranit umytím speciálním vodním ekodetergentem Fuga-Soap Eco.



Fugalite® Eco Vám přináší Archtiles s.r.o.

0 komentářů
přidat komentář

Související články