FAKRO Ski World Cup

Vložil
Pavlína Drbálková
06.03.2013 09:20
FAKRO CZECH s.r.o.

Evropští pokrývači – lyžaři se již počtvrté zúčastnili Mistrovství světa v lyžování pokrývačů IFD FAKRO Ski World Cup

Rumuni, Poláci a Slováci
byli nejlepšími závodníky na IV. mistrovství světa v lyžování pokrývačů IFD FAKRO Ski World Cup, organizovaném firmou FAKRO, která patří k předním výrobcům střešních oken na světě. Ve dnech 14. až 16. února na sjezdovkách v Jaworzynie Krynickiej o nejvyšší stupeň vítězů bojovalo sedmdesát lyžařů pokrývačů z jedenácti evropských zemí.

Další ročník světového šampionátu ukázal, že tato sportovní akce si získává čím dál více zahraničních fanoušků. Kromě Rumunů, Poláků a Slováků se zúčastnily týmy z Belgie, Holandska, Slovinska, Británie a Maďarska. V tomto roce se poprvé změnila forma setkání. Závodníci soutěžili ve třech disciplínách: slalomu na lyžích a snowboardu a jízdě na saních na sáňkářské dráze. Ze sportovní akce se pomalu rodí olympiáda zimních sportů Winter Sports Olympics.

Tento šampionát není jenom příležitostí ke sportovnímu soutěžení pokrývačů. Každým rokem je doprovázen konferencí se zástupci Mezinárodní federace pokrývačů IFD, která je patronem mistrovství. V průběhu konference zástupci Mezinárodní federace projednávali témata spjatá s technickými hledisky a strategií a na další léta, zvláště pokud se jedná o nové standardy a nové inovativní způsoby fungování. Setkání nabízí prostor k diskuzi, výměně zkušeností odborníků z pokrývačské branže.

Jak mistrovství, tak i konference se již trvale objevují v kalendáři pokrývačských akcí. Nejedná se pouze o příležitost k integraci evropského pokrývačského prostředí. Setkání přispívá rovněž k plánování společných projektů a navazování mezinárodních přátelství.

Zprávy o IV. mistrovství světa v lyžování pokrývačů IFD FAKRO Ski World Cup se objevily v odborných časopisech v Polsku, Maďarsku, Nizozemsku, Belgii, Česku a Slovensku.
Více na stránkách www.skicup.fakro.com
0 komentářů
přidat komentář

Související články