Nejlepší z realit - Best of Realty 2012: Zumtobel ve vítězné stavbě

Vložil
Tisková zpráva
23.11.2012 07:00
Zumtobel Lighting

Prestižní soutěž "Nejlepší z realit - Best of Realty 2012" zná vítěze. Světelné řešení Zumtobel a systém řízení LUXMATE v budovách na prvních dvou místech v kategorii "Nová administrativní centra" a v kategorii "Hotely".

14. ročník soutěže proběhl v pěti základních kategoriích: Rezidenční projekty, Nová administrativní centra, Rekonstruované kanceláře, Obchodní centra a Hotely. Při posuzování projektů byla rozhodujcí kriteria: výběr lokality, urbanistické a architektonické řešení, kvalita realizace a zejména úspěšnost na realitním trhu.

V kategorii nových administrativních center je vítězem City Green Court v Praze 4 za vytvoření vynikajícího pracovního prostředí v prestižní lokalitě Prahy 4, potvrzeného certifikací LEED PLATINUM. "Porota ocenila zejména transparentnost vnitřních prostor budovy díky jejich nasvětlení denním světlem." Právě denní světlo je významnou součástí světelného řešení Zumtobel kdy na základě centrálního senzoru a řízení LUXMATE je doplňováno umělým osvětlením svítidly MELOW LIGHT V LED podle nastavení a požadavků konkretního pracoviště. Nouzové osvětlení zajišťují svítidla RESCLITE. Úspory z osvětlení se tak spolupodílí na uváděné certifikaci LEED PLATINUM.
Druhé místo ve stejné kategorii získala budova IQ Ostrava Office Park v Ostravě. I zde se systém řízení osvětlení LUXMATE společnosti Zumtobel významně podílí na ekonomii a ekologii celého projeku.
Také druhé místo, avšak v kategorii hotely si odnáší Clarion Congress Hotel Ústí nad Labem. Zde se světelné řešení Zumtobel stará především o bezpečnost návštěvníků prostřednictvím nouzového osvětlení ONLITE a také řadou dalších svítidel, například PERLUCE a PANOS Q.
0 komentářů
přidat komentář

Související články