Dokonale hladké stěny s bílou sádrovou stěrkou Rimano Glet XL

Vložil
Tisková zpráva
07.03.2012 08:55
Saint-Gobain Construction Products CZ a.s. Divize Rigips

Jemné jednovrstvé sádrové omítky a stěrky si na českých stavbách již našly své místo. Omítky Rimano z přírodního sádrovce jsou určeny k omítání veškerého zdiva v interiéru.
Novinkou na trhu je bílá sádrová stěrka Rimano Glet XL, která svými vlastnostmi šetří stavebníkům čas i peníze. Je to jediná čistě přírodní sádrová stěrka, která dosud na českém trhu nebyla k dostání.

Omítka i stěrka v jednom materiálu
S unikátním materiálem je možné pracovat současně jako s podkladovou omítkou i stěrkou pro finální povrchovou úpravu a aplikovat ji v rozmezí 0 až 10 mm.

Během jednoho dne je tedy možné stěnu dokončit a připravit na malování. Technologie zpracování „mokré do mokrého“ dovoluje zkrátit pracovní čas a tím i ušetřit peníze.
Použití sádrové omítky Rimano Glet XL tedy zrychlí průběh výstavby či rekonstrukce.
Je to ideální produkt pro finální povrchovou úpravu stěn a stropu v interiéru pro jakýkoliv stavební podklad.

Zdravé prostředí
Finální povrchová úprava se provádí bez celoplošného broušení. Spojení vlastností sádry a způsobu zpracování umožňuje vytvořit antialergické a zdravé prostředí v interiérech.  Nahrává tomu i pH 5,5, které má sádra a které je stejné, jako má lidská kůže. Pomocí spreje pro měření kyselosti (pH tester) se dá na stěně snadno zjistit, jestli je použitá omítka skutečně sádrová, nebo s příměsí vápna.

Rimano Glet XL, jediná čistě přírodní sádrová omítka a stěrka na českém trhu. Balení: 25 kg, 12,5 kg
Omítky zajišťují prodyšnost zdiva díky svému nízkému difuznímu odporu, a tím také nedovolují vzniku plísní. Sádrové omítky a stěrky mají schopnost lepšího přenosu drobného pnutí v podkladu, takže zamezují vzniku mikrotrhlin nebo prasklin, které bývají obvyklé u klasických vápeno-cementových omítek.
Moderní sytě barevné malby stěn s bodovým osvětlením více vyniknou na hladkých stěnách než na omítkách s hrubozrnným povrchem. Málokdo ví, že sádra neabsorbuje pigmenty barev, takže není třeba tak často malovat.  Při použití produktu Rimano Glet XL stačí jen jedna až dvě vrstvy malby. U tradičních omítek je nutné vymalovat více než třikrát.


Vysoká vydatnost omítky

Rimano Glet XL je vhodný pro stavby, kde je použita kombinace podkladů betonový monolit a pórobeton. Používá se i při rekonstrukcích a opravách lokálních nerovností, vyhlazení drsných povrchů, na starou jádrovou omítku nebo vyplnění betonových pórů.
Tento materiál je možné aplikovat ručně i strojně v prodloužené době zpracování až na 90 minut s vydatností 0,9 kg/m2/1 mm. Sádrová omítka při rozmíchání s vodou zvětšuje objem zpracovávané směsi a na rozdíl od tradičních omítek se zvyšuje vydatnost materiálu.
Znamená to, že z jednoho pytle (25 kg) se zrealizuje 5,5 m² omítky v tloušťce 5 mm a stěrky až 25 m² v tloušťce 1 mm. U tradičních omítek bývá obvyklé, že z jednoho pytle (25 kg) se dá omítnout 2 m² plochy v tloušťce 5 mm.
Produkt je k dispozici v balení 12,5 kg a 25 kg.
Sádrové omítky mají nejen dekorativní a estetické vlastnosti, ale též splňují náročné stavebně-fyzikální požadavky všech vnitřních prostor. Jsou proto exkluzivním materiálem pro řešení interiérů.

Finální vyhlazení (kletování) povrchu se dělá bez broušení. Provádí se fasádní nerezovou špachtlí s oblými rohy. Omítka po navlhčení uvolní jemnou sádru, tzv. sádrové mléko, kterým se v závěrečné fázi zapraví všechny nerovnosti.
Při práci s novým produktem je možné požádat o zaškolení, technický i stavební dozor v průběhu stavby. Tyto služby jsou poskytovány zdarma.

Centrum technické podpory Rigips
:
tel. 724 600 940
e-mail: ctp@rigips.cz
www.rigips.cz
0 komentářů
přidat komentář

Související články