Piazettu Nové scény v Praze obohatí sauna

Zdroj
Jiří Borovička
Vložil
ČTK
17.12.2011 15:45
Praha

H3T Architekti

Praha - Plovoucí saunu donesla velká vánoční voda až do Prahy na piazzetu Národního divadla. Od 19. prosince do 4. ledna obohatí v celkem pěti podvečerech nabídku Nové scény, která ji inzeruje ve svém programu na internetových stránkách. Kapacitou je denně schopna vypotit až dvacítku zájemců.
     "Přineste si vlastní ručník, župan, prostěradlo, žabky a plavky," vyzývá zájemce vedoucí tohoto projektu Marcela Straková. K převlečení a na úschovu osobních věcí budou mít k dispozici šatny v suterénu Nové scény Národního divadla.
     Sauna má kapacitu šest osob a každé skupince bude k dispozici 60 minut. Začíná se v pondělí 19. prosince, "sauněnky" v hodnotě 50 korun jsou v  prodeji v pokladnách Nové scény a Národního divadla. Saunu zájemci naleznou snadno. Bude "plavat" po hladině dlažby uprostřed piazzety mezi budovami Národního divadla.
     "Lidé se budou ochlazovat pod zahradní sprchou, která bude stát hned vedle sauny. V té se bude topit dřevem," dodala Straková. Zdůraznila, že plavky jsou nutné, jinak by tento záměr na veřejném místě nebylo možné realizovat.
     Zatím Nová scéna zveřejnila pět termínů, kdy bude sauna otevřena. Zájem je obrovský a všechny jsou vyprodány. Uvažuje se proto o  možnosti provoz sauny rozšířit.
     Sauna na piazettě Národního divadla tak alespoň v menším měřítku připomene obdobné zařízení, které řadu let fungovalo na Žofíně na dnes už neexistující plovárně. I tam se topilo dřevem.
     Plovoucí sauna Josef, která bude u Nové scény, je vlastně putovní. Její koncepci a realizaci má na svědomí společnost H3T Architekti, která ji instalovala v rámci ateliérové prezentace do prostor Akademie výtvarných umění v  Praze. Poté ji vysadil jeřáb na střechu Galerie Trafačka, kde pobyla téměř měsíc. Po instalaci na piazettě ND se prý přesune na soukromý rybník, avšak i  nadále má být otevřena pro veřejnost.

0 komentářů
přidat komentář

Související články