KOUPELNOVÝ KONCEPT EVOLUTION

Promyšlený systém pro sebevědomou koupelnu

Vložil
Tisková zpráva
14.11.2011 06:00
Co je to koncept? Promyšlený, do detailu dotažený celek pro každou koupelnu, který zahrnuje vanu, umyvadlo i koupelnový nábytek se zrcadlem a poličkou.

Vana Evolution, stěžejní součást koupel- nového celku Evolution zn. RAVAK, vznikla inspirována nejharmoničtějším tvarem přírody - elipsou. Z okrouhlého tvaru elipsy vzniká život, z vajíčka pocházíme a schouleni do vajíčka se rodíme, po zbytek života si tak připadáme bezpečně. Stejné emoce vyvolává i koupel ve vaně Evolution. "Svým rozměrem 180 x 102 cm patří mezi větší vany na trhu. Oproti zcela solitérním vanám je mnohem více univerzální.  Průměrnou koupelnu pozvedne do vyšší úrovně, a ve velké koupelně bude působit důstojně. Evolution má svůj charakter, je dominantní, ale i přesto dokáže komunikovat s prostředím." říká k tomu autor návrhu mezinárodně úspěšný designér Kryštof Nosál ze studia Nosal design. Typickou charakteristikou vany Evolution jsou její oblé křivky, které doslova "tečou", stejně jako stékající kapky vody. Absence ostrých hran, rušivých detailů a kompaktní tvarosloví činí z této vany místo bezpečí a klidu.

Autor promyslel design Evolution tak, aby se dal rozehrávat dál a nabízel ucelené řešení, na něž se společnost RAVAK orientuje. Vana Evolution je charakteristická ojedinělým výrazem, s nímž by ostatní produkty neměly konkurovat, ale naopak jej doplňovat. Dalším spoluhráčem konceptu Evolution je umyvadlo z litého mramoru, které symbolizuje pokračování koupelnové "evoluce". Originální tvar předního lemu umyvadla doplňuje estetické vyznění vany a čisté definované hrany, které, oproti keramice nabízí litý materiál, umožňují i umístění dvou umyvadel vedle sebe. Umyvadlo může být v koupelně použito samostatně nebo s dvěma typy skříněk. Nejmladším přírůstkem do konceptu Evolution se stalo zrcadlo s integrovaným LED osvětlením a skleněná polička. Vysoký lesk na bocích zrcadla navazuje na povrchovou úpravu nábytku Evolution, k jehož praktičnosti odkazuje i zásuvka na drobné předměty integrovaná pod zrcadlo. Polička z 6 mm silného skla kopíruje oblý rádius umyvadla a nenechá nikoho na pochybách o designu dotaženém do detailů.

Tak jako v přírodě přežije pouze nejsilnější a promyšlený organismus, tak i koncept Evolution prokázal díky svému jednoduchému výrazu s vlastním názorem nejen svou životaschopnost, ale i další posun v koupelnovém designu.

Vana Evolution je velká 180 x 102 cm a stojí 13 950 Kč vč. DPH. Umyvadlo Evolution ve velikosti 70 cm stojí 6 990 Kč vč. DPH, cena skříňky je buď 3 490 Kč nebo 6 490 Kč vč. DPH podle vybavení. Zrcadlo Evolution stojí 5 990 Kč vč. DPH, skleněná polička s chromovanými držáky je za 1 090 Kč vč. DPH.

> www.ravak.cz
0 komentářů
přidat komentář

Související články