Nová sportovní hala v Chodově má už dokončený vnější plášť

Vložil
ČTK
06.10.2011 21:15
Již dokončená část sportovního areálu - 2010
Chodov (Sokolovsko) - Nová sportovní hala, kterou staví město Chodov, už má hotové opláštění a střechu. Z celkových nákladů více než 86 milionů je zatím proinvestováno zhruba 35 milionů korun. Hala by měla být dokončena na konci května příštího roku, řekl dnes novinářům starosta Josef Hora.

    "V současné době se začne pracovat na železobetonové desce pod herní plochou. Začalo se už pracovat na sociálním zázemí haly. Všechno spěje k tomu, aby se v polovině listopadu mohla hala uzavřít a pracovat na interiéru už při temperování," dodal Hora.
    Stavba sportovní haly je největší městskou investicí za posledních asi 20 let. Na její předfinancování si město vzalo úvěr 60 milionů korun. Výjimečná bude i svým vzhledem. V převážně panelákovém městě překvapí oblými tvary, zvnějšku připomínající položenou kapku.
    Nová hala v areálu Spartaku nabídne výrazně kvalitnější a širší možnosti využití. Na téměř dvojnásobné ploše umožní například rozdělit prostor haly do tří sekcí, které budou vzájemně odděleny zatahovacími zvukotěsnými roletami. Lepší bude i zázemí pro sportovce a diváky.
    Dosavadní hala musela na jaře stavbě nové ustoupit. Měla vysoké náklady na vytápění a nedostatečná byla i její kapacita.
0 komentářů
přidat komentář

Související články