Praha 14 nesouhlasí se stavbou megaskladu Coca Coly

Vložil
ČTK
27.09.2011 22:55
Praha - Radnice Prahy 14 nesouhlasí se stavbou megaskladu společnosti Coca-Cola. Vedení městské části vadí jeho velikost. Podle záměru firmy má mít rozměr dvou fotbalových hřišť a výšku 36 metrů, tedy srovnatelnou s výškou asi třináctiposchoďového domu, sdělil ČTK mluvčí radnice Tomáš Kvasnička. S projektem nesouhlasí komise územního rozvoje i vedení radnice.

    Sklad by měl stát na volném pozemku mezi železničními tratěmi Libeň - Běchovice a Malešice - Běchovice ve směru k Lomnické ulici. "S před- loženým záměrem v této podobě zásadně nesouhlasíme. Znamenal by výrazný zásah do krajiny a dopravní obslužnosti v daném místě. Společnost Coca-Cola nám svůj předimenzovaný záměr předložila bez předchozího projednání, aniž by znala názor radnice rovnou požádala o předběžný souhlas. A ten jí samozřejmě dát nemůžeme," uvedl starosta Radek Vondra.
    Radnici se nelíbí především rozloha skladu. Podle předložených plánů by měl mít velikost 150 na 115 metrů a výšku 36 metrů. "Vzhledem k tomu, že výška okolních domů je maximálně 22 metrů, tedy sedm pater a většinu zástavby v nejbližším okolí představují rodinné domky, je pro nás nemyslitelné o tomto projektu vůbec jednat a domnívat se, že radnice by s ním mohla souhlasit," zdůraznila místostarostka Lucie Svobodová (ČSSD).
    Vedení městské části se také obává, že na jejím území přibude kamionů. Sklad by totiž sloužil nejen pro metropoli, ale také pro zásobování dalších regionů.
0 komentářů
přidat komentář

Související články