Modrá akustická impregnovaná deska Rigips zajistí ticho už i v koupelně

Vložil
Tisková zpráva
18.07.2011 11:40
Saint-Gobain Construction Products CZ a.s. Divize Rigips

Modré akustické systémy Rigips si své místo v domácnostech i komerčních prostorech již obhájily. Sádrokartonové systémy se speciální deskou výrazně snižují hluk z ostatních místností nebo sousedících bytů. Poslední novinkou na trhu je modrá akustická deska i do každého vlhkého prostředí.  Nová deska spojuje tři stavební požadavky v jednom výrobku – akustiku, protipožární odolnost a impregnaci do vlhkého prostředí.
Akustické sádrokartonové konstrukce se používají v nové výstavbě i při rekonstrukcích.
Dosud nebylo možné je používat do prostor se zvýšenou vzdušnou vlhkostí. S novou deskou však tato bariéra padá. Akustická sádrokartonová deska je již z výroby impregnovaná, takže dokáže odolat i vzdušné vlhkosti bez obav z plísní. Pomocí modrých akustických systémů lze už i z koupelny vytvořit tiché oddechové místo. Zároveň se tímto řešením snižuje i hladinu hluku, která z koupelny vychází, např. při dětských hrách.

Modrá akustická sádrokartonová deska je vyrobena podle speciální receptury. Má vhodně zvolenou hustotu jádra, kterou tvoří upravená sádrová krystalická struktura se specifickými tlumicími vlastnostmi. Díky svému unikátnímu složení dosahuje deska vysokých akustických kvalit. Již v základní verzi je dodávána v protipožární úpravě, tudíž je vhodná i pro konstrukce s požadavkem na požární odolnost.

Znamená to, že poslední inovace v sobě obsahuje všechny potřebné vlastnosti pro montáž konstrukcí bez jakéhokoliv omezení. Stavební deska kombinuje akustické vlastnosti, protipožární odolnost i impregnaci do vlhkého prostředí.

Akustická deska se používá pro montáž sádrokartonových konstrukcí pro vnitřní i mezibytové příčky, podhledy a předstěny v interiérech bytů, rodinných domů i komerčních prostor.Konstrukce, ve kterých bude použita modrá akustická impregnovaná deska, lze postavit i do vlhkých prostor.
Modrá akustická protipožární impregnovaná deska MAI (DFH2) se dodává v tloušťce 12,5 mm a délce 2 000 mm.

Centrum technické podpory Rigips, tel. 724 600 800, e-mail: ctp@rigips.cz, www.rigips.cz, www.modreticho.cz
0 komentářů
přidat komentář

Související články