Veletrh Intersolar Europe 2011 přinese nové přístupy k využívání solární energie

Společnost Schüco představí například nový montážní systém s instalací přímo do střešní konstrukce Schüco MSE 100 in-roof

Vložil
Tisková zpráva
06.06.2011 10:00
Schüco CZ s.r.o.

Ve dnech 8. až 10. června 2011 se v Mnichově uskuteční další ročník mezinárodního veletrhu Intersolar Europe 2011, celosvětově nejvýznam- nějšího solárního veletrhu vůbec. Areál nového veletržního centra v Mnichově se tak na tři dny promění v přehlídku těch nejnovějších technologií v oblasti solárního průmyslu a energetiky. Své novinky ve fotovoltaice a termice, zaštítěné konceptem Energie3 - energii šetřit, vyrábět, uchovávat a rozvádět, představí také světový lídr v oblasti opláštění budov společnost Schüco. "Zveme všechny, kteří se zajímají o nová řešení a inovované produkty vedoucí k soběstačnosti a pozitivní energetické bilanci budov, aby navštívili stánek Schüco s  číslem 310 v hale B3," říká Petr Herynek, marketingový ředitel společnosti Schüco pro ČR, a doplňuje: "V našem stánku si budete moci prohlédnout technologie vyvinuté k získávání, uchovávání a distribuci čisté solární energie či nástroje inteligentního ovládání systémů. Další klíčovou oblast představují fotovoltaické systémy, určené jak pro soukromé domy, tak pro industriální a komerční střešní plochy, otevřené prostory či pro integraci do oken a fasád." Stánek s rozlohou více než 1000 m² dále nabídne přehled montážních systémů, měničů a jiných instalačních komponentů, napomáhajících k nákladové efektivnosti a spolehlivému provozu.
Výkonné tenkovrstvé fotovoltaické moduly Schüco MPE série BL (Blackline Laminate)
Portfolio tradičních krystalických fotovoltaických modulů rozšířila společnost Schüco o výkonnější mikromorfní a amorfní tenkovrstvé moduly na bázi křemíku. Nové tenkovrstvé moduly, které firma vyrábí v továrnách nedaleko Magdeburgu a Drážďan, dosahují optimálních výkonů dokonce i při vysokých provozních teplotách, za difusního světla či při ne zcela ideální orientaci a sklonu. Navíc jsou vyráběny s minimální spotřebou surovin a neobsahují těžké kovy, především kadmium a olovo. Nejnovější produktová řada představuje černé tenkovrstvé moduly MPE Blackline, které jsou díky mikromorfní buněčné technologii o poznání efektivnější. Dohromady se Schüco SGI měniči a montážním systémem MSE 100 vytvářejí kompletní a flexibilní fotovoltaické systémy, vyhovující individuálním požadavkům dílčích projektů.

Nový montážní systém Schüco MSE 100 do střechy
Možnosti instalace fotovoltaických panelů na plochou střechu či jako konstrukci nad šikmou střešní krytinu byly překonány a Schüco na veletrhu představí montážní systém, který umožňuje zabudovat fotovoltaické panely přímo do šikmé střešní konstrukce. Řeč je o systému MSE 100 in-roof, který nabízí implementaci bezrámových tenkovrstvých modulů Schüco do šikmé střechy s taškami. Žádná speciální vodotěsná fólie není třeba, stačí tradiční folie a několik málo potřebných komponentů. Panely na střeše vytvoří homogenní skleněný vzhled a elegantně splynou s taškami, konstrukční hloubka systému je pouhých 7 cm. Krycí desky i obložení modulů jsou plně přilnavé, splývající a fixační komponenty zcela zakryté. Další výhodou konstrukce s moduly MPE Blackline je její samočisticí účinek, ke kterému napomáhá specifické, lehce se překrývající uspořádání modulů. Výsledkem je hladký lesklý povrch, který v kombinaci se správně zvoleným typem střešní krytiny může vytvořit zajímavý prvek celého objektu. Na trhu by se tato novinka měla objevit v červenci 2011.

Okenní a fasádní moduly Schüco ProSol TF
Pozornost bude samozřejmě věnována také unikátní technologii propojující amorfní tenkovrstvé moduly s okenními a fasádními profily Schüco. Moduly ProSol TF, které definují nové standardy v projektování budov, budou představeny ve třech možných aplikacích. Jako studené neprůhledné fasády pro integraci na rozsáhlých fasádních plochách, teplé semi-transparentní fasády pro využití na sklech oken a u průhledných fasád anebo jako předsazené fasády, ideální pro průmyslové haly. 

Více informací o produktech Schüco naleznete na www.schueco.cz

Stručně o veletrhu

Datum konání: 8. - 10. 6. 2011
Místo: Nové mnichovské veletržní centrum, 81823 Mnichov - Haly A1-A6, B1-B6, C2-C4
Počet vystavovatelů: 2.200
Počet návštěvníků: 75.000+
Výstavní plocha: 165.000 m²
Veletrh byl založen v roce 1991 za účelem prezentovat a propagovat pozitivní vývoj v oblasti solárních technologií. Od roku 2008 se veletrh koná v Mnichově.
www.intersolar.de/en
0 komentářů
přidat komentář

Související články