Nové konstrukční systémy Rigips do mokrých interiérů s cementovou deskou AquarocTM

Vložil
Tisková zpráva
23.05.2011 09:30
Saint-Gobain Construction Products CZ a.s. Divize Rigips

Společnost Rigips, s.r.o., přináší nové konstrukční systémy do mokrých interiérů a prostor trvale namáhaných vlhkem s cementovou deskou Aquaroc™.
Cementová deska Aquaroc™ je vyvinuta pro použití na příčkách, předstěnách a podhledech pro konstrukce jak v oblasti rezidenční, tak i komerční výstavby. Lehké systémy suché výstavby, ke kterým se konstrukce Aquaroc™ řadí, představují rychlou a ekonomicky výhodnou alternativu k tradičním zděným konstrukcím.

Deska Aquaroc™ tedy představuje novinku, která pomůže řešit aplikace s nárokem na toleranci k vlhkosti při zachování všech výhod postupů suché výstavby.

Je to speciální, vysoce výkonná deska na bázi cementu s mimořádně dlouhou životností.
Vyvinuta byla pro použití v mokrých interiérech a prostorách trvale namáhaných vlhkem, jako jsou např. bazény, wellness a fitness centra, prádelny, myčky aut, vývařovny apod.  I v takto náročných, silně zátěžových podmínkách deska Aquaroc™ vykazuje vysokou objemovou stálost a je navíc dokonale odolná proti vzniku plísní, neboť neobsahuje žádné biologické komponenty. Materiál je nehořlavý, takže deska je vhodná i do prostor s nároky na požární odolnost.
Své uplatnění najde deska i tam, kde vedle požadavku na odolnost proti vodě a vlhkosti je vyžadována vysoká pevnost a tvrdost povrchů, jako jsou například garáže.

Systémová deska má při svých vynikajících vlastnostech nižší hmotnost (jen 13,5 kg/m2) a je podstatně snáze zpracovatelná než většina jiných cementových či cementotřískových desek na trhu. Nízká hmotnost desek představuje významnou výhodu jak pro dopravu a staveništní manipulaci, tak i pro samotnou montáž konstrukcí přímo na stavbě. Desky se dodávají v tloušťce 12,5 mm v šířce 1 250 mm a v délkách 900, 2 500, 3 000 mm.

Ačkoli je deska díky své pevnosti ideálním podkladem pro keramické obklady, je možné konstrukce díky jejich hladkému povrchu opatřit pouze finální stěrkou Aquaroc Promix Finish bez penetrování a následně přemalovat, a to i v zátěžových podmínkách vlhkého prostředí.

Trvale mokré prostředí s vysokou vlhkostí představuje náročné podmínky k řešení jak stavebních konstrukcí a detailů pro projektanta či architekta, tak i k údržbě a používání pro konečného uživatele budovy.
Problém často vzniká, když „první linie obrany“ – keramickými dlaždicemi obložený povrch – neposkytne spolehlivou izolaci proti vodě. V takovém případě je využití odolného inertního materiálu pro opláštění, jakým je deska Aquaroc™, nejen komerčně, ale i finančně výhodné.

Použití desek Aquaroc™ dává projektantům i stavitelům jistotu, jakou může poskytnout jen spolehlivý a garantovaný ucelený systém. Jistotu, že hotové konstrukce budou bez nutnosti dodatečných zásahů či oprav estetické, funkční a spolehlivé po celou dobu životnosti stavby.

Schéma konstrukce příčky Aquaroc™:
Příčka Aquaroc na kovové konstrukci Rigiprofil R-CW 75, opláštěná z každé strany 1 x deskou Aquaroc tl. 12,5 mm - bez minerální izolace:
Požární odolnost EI 30,neprůzvučnost Rw = 42 dB

Popis schématu:
1. Cementová deska Aquaroc™
2. Svislý Rigiprofil R-CW 75
3. Vodorovný Rigiprofil R-UW 75
4. Šroub HB 25
5. Spáry lepeny polyuretanovým lepidlem
6. Kotvení do obvodových konstrukcí
7. Napojovací těsnění




Pro doplňující informace kontaktujte:
Ivana Duchoňová
Marketing Specialist
Rigips, s. r. o.
Tel.: +420 296 411 762
E-mail: ivana.duchonova@saint-gobain.com
www.rigips.cz

 

0 komentářů
přidat komentář

Související články