Firma Wiesner-Hager vybavila nové kancelářské prostory internetové parfumerie Notino více než třemi stovkami kusů nábytku

Vložil
Tisková zpráva
22.11.2017 10:00
Wiesner-Hager Project s.r.o.

Firma Wiesner-Hager, největší rakouský výrobce kancelářského nábytku, vybavila 4 000 m² nových kancelářských prostor parfumerie Notino s.r.o. v Brno Business Park. Za architektonickým návrhem stojí ateliér Kyzlink Architects, který s parfumerií již v minulosti jednou úspěšně spolupracoval.



Cílem projektu bylo vybudovat moderní nadčasové prostředí pro zvětšující se počet zaměstnanců, které se zároveň bude vykazovat lepší dopravní dostupností a širší nabídkou služeb v okolí. Vývoj architektonického konceptu a projekčních prací trval pět měsíců, přičemž stavební práce začaly v prosinci 2016. Na přelomu června a července 2017 bylo vše dokončeno a firma Notino se mohla přestěhovat do nových prostor. Celkový účet za realizaci projektu je 70 milionů Kč.


Nábytkem od Wiesner-Hager jsou vybavena celá dvě patra firmy Notino v jedné z budov komplexu Brno Business Park. "Notino ve svém zadání zdůraznilo přání vytvořit netradiční prostor za použití kvalitních moderních materiálů a prvků, nikoliv ale ve smyslu okázalého luxusu. Šlo spíše o vhodná a dobře promyšlená řešení pro ‚dobrého hospodáře'. Naše společnost do interiéru nových kanceláří dodala celkem přes 1000 kusů nábytku, mezi jiným např. naše nejprodávanější kancelářské židle paro_2, stohovací víceúčelové židle nooi a stoly yuno" říká ředitel české pobočky Wiesner-Hager Zdeněk Brisuda. 


Jde o ojedinělý koncept, kdy zadavatel architektům poskytl dostatek prostoru a do návrhu zasahoval zcela minimálně. Architekti tak nebyli nuceni činit ve svém záměru jakékoli výrazné ústupky. S výsledným tvarem se ateliér rozhodl zúčastnit několika soutěží o interiér roku, jako je např. Zasedačka roku, Fit-out roku či Kanceláře roku.
0 komentářů
přidat komentář

Související články