Tkaný vinyl – bezkonkurenční podlahový materiál

Vložil
Tisková zpráva
24.10.2017 07:00
BOCA Group, a.s.



Tkaný vinyl se dá bez nadsázky nazvat podlahovým materiálem nové generace - kombinuje v sobě totiž zdánlivě neslučitelné vlastnosti: vysokou odolnost vinylu a tradiční estetiku tkaných koberců. Tkaný vinyl Fitnice se skládá ze dvou vrstev - spodní je tvořena 100% PVC a svrchní ploše tkanými polyesterovými vlákny potaženými vinylem. Výsledná povrchová struktura může vypadat velmi různorodě v závislosti na použité technice tkaní.



Co všechno tkaný vinyl nabízí:

  • Odolnost: Povrchy z tkaného vinylu se mohou pochlubit vysokou odolností vůči oděru a opotřebení, nevadí jim kolečkové židle ani sluneční záření a rozmary počasí.
  • Snadná údržba: Díky natěsno utkaným vláknům zůstávají všechny nečistoty na povrchu, neproteče mezi nimi ani rozlitá tekutina. Stačí pravidelné luxování a vytírání teplou vodou.
  • Originální vzhled: Neokoukaný design vypadá dobře téměř v jakémkoliv interiéru či exteriéru. Díky široké paletě odstínů jej lze sladit s různými styly.
  • Dobré akustické vlastnosti: Podlaha z tkaného vinylu má výborné akustické vlastnosti, nadstandardně pohlcuje kročejový a prostorový hluk. Vyrábí se z něj i akustické panely do zasedacích a konferenčních místností nebo do hudebních studií.
  • Pochozí komfort: Ve srovnání s jinými podlahovinami je tkaný vinyl pocitově teplejší materiál s měkkým došlapem. Je příjemný i pro chůzi naboso.
  • Protiskluz: Díky strukturovanému povrchu je tento typ podlah přirozeně protiskluzový. Hodí se tak i do prostor, jako jsou venkovní terasy či okolí bazénů.

Tvary a barvy
Velkým bonusem tkaného vinylu Fitnice je množství formátů, v nichž se tento materiál vyrábí. Na výběr je z rolí, čtverců, lamel či kosočtverců a na přání je dokonce možné dodat jej i v libovolném formátu tak, aby bylo možné sestavit si podlahu více méně podle vlastních představ. Tvary i barvy lze různě kombinovat a fantazii se v tomto případě meze nekladou. Pro firemní účely je pak zajímavou možností vyřezání a následné vložení libovolného tvaru (například loga společnosti) do plochy podlahy či stěny.



Kusové koberce do exteriéru
Z tkaného vinylu je možné vyrobit i kusové koberce (vhodné mimo jiné do venkovního prostředí, na balkóny a terasy) s různými rozměry a bordurováním okrajů. Tkaný vinyl Fitnice je téměř univerzální podlahovou krytinou - instaluje se do soukromých bytů, kanceláří, obchodů, restaurací, showroomů a dalších komerčních prostor.



Tkaný vinyl na zeď
Kromě podlahy se materiál tkaného vinylu hodí i pro potahování stěn. V kolekci Fitnice Wall najdeme 29 různých barevných variant, od přírodních zemitých tónů až po výraznou červenou či fialovou barvu. Tyto tapety z rolí tkaného vinylu se instalují na stěnu celoplošným lepením.




Naše realizace
V Klientském centru Vodafone One Net Center byla instalována podlaha z tkaného vinylu Fitnice včetně vloženého firemního loga a elipsy, vše vyřezané vodním paprskem a olemované stříbrnou lištou. Díky tomu se výrazně zlepšila orientace i rozdělení jednotlivých zón v prostoru. Realizace společnost BOCA Praha.
0 komentářů
přidat komentář

Související články