APPIANI: evropská kvalita & italský šarm

Vložil
Tisková zpráva
22.09.2017 11:30
Italský výrobce mozaiky APPIANI je stálicí na širokém trhu mozaiky. Architekti oceňují desítky let stabilní kvalitu a nadčasový design. Aktuální sortiment vás prostě nadchne.



Dnes je na trhu obkladů a mozaiky doslova přeplněno a odlišit kvalitní výrobky od celé řady neznačkových je i pro architekta a profesionála někdy obtížné.
Představujeme značku, která patří k nejlepším na evropském trhu. Italský výrobce APPIANI  ze skupiny ALTAECO je jedním z těch, které odolaly náporu široké asijské nabídky. Pojďte nahlédnout do dnes již klasického sortimentu firmy sídlící v Oderzu nedaleko Trevisa. Z kraje známého produkcí vynikajícího prosecca přivážíme špičkový sortiment mozaiky a dalšího sortimentu pro architektonicky kvalitní projekty.
 


Klasika a nadčasová kvalita

Značka APPIANI byla založena již v roce 1873 a pokud bychom měli najít jedno synonymum pro tento italský sortiment, pak to bude nadčasová kvalita. Představujeme jejich keramické mozaiky formátů 1,2 * 1,2 cm, 2,5 * 2,5 cm, 5 * 10 cm a 10 * 10 cm. Jedna z výhod? Tyto formáty lze mezi sebou modulově kombinovat.
APPIANI mozaiky vyrábí v několika sériích - jednobarevné s vysokým leskem anebo hedvábně matné, melírované a s kovovým efektem. K tomu ještě v protiskluzném povrchu a vše lze kombinovat do nekonečného počtu barevných směsí a dekorací. A aby toho nebylo málo, ve všech 28 barvách serie Anthologhia jsou k dispozici speciální kusy - oblé hrany, požlábky, tvarovky pro kouty a nároží.



 


To, že je mozaika keramická, je velká výhoda hlavně z uživatelského pohledu. Lépe drží v lepidle, spárovací hmota má lepší soudržnost. To mozaiku předurčuje pro použití ve wellness, saunách, bazénech - všude tam, kde je mokro a velké změny teplot. Povrch mozaiky je tvořen silnou vrstvou glazury, odolné vůči mokru, změnám teplot a vůči opotřebení.







Kromě barev mozaiky si výrobce umí pohrát i s barvami spárovací hmoty. Stejná barva nebo mix použitím různých barev spáry zcela mění svůj vzhled. Ke každé barvě mozaiky jsou proto doporučeny barvy spárovacích hmot.

barva mozaiky VIOLET 12x12 mm s různou spárou o šířce 1,1 mm


Speciální kusy k mozaice:

Kolekci Appiani a další inspiraci z oblasti mozaik najdete na našem webu.

0 komentářů
přidat komentář

Související články