Privátní dům v Lauschka

Zdroj
EQUITONE
Vložil
Tisková zpráva
25.04.2017 07:00
Tento samostatně stojící rodinný dům je situován ve venkovském prostředí na periferii malé obytné zástavby nedaleko Lipska. Nezaměnitelný charakter mu propůjčuje obklad z vláknocementových fasádních desek Eternit EQUITONE.

Třípodlažní objekt je zasazen do východního svahu. Z úrovně terénu, kde se nachází vjezd do garáže, vedou schody do prvního patra. Na paino nobile jsou umístěny obytné prostory, které se otevírají do vnitřního nádvoří, a rozsáhlá jižně orientovaná terasa s bazénem a zahradou. Nejvyšší patro je vyhrazeno pro klidný odpočinek v ložnicích. Centrální nádvoří se prostupuje všemi úrovněmi a opticky propojuje všechny části budovy. Střídání ročních období mohou obyvatelé domu pozorovat na listnatém stromu, který roste v jeho středu.
Konstrukce pasivního domu je opláštěna velkoformátovým obkladem z vláknocementových fasádních desek EQUITONE [tectiva]. Fasádní obklad nádvoří je pro maximální odraz denního světla v čistě bílém barevném provedení. Tlumené bílé zbarvení vláknocementových desek na venkovních fasádách zase koresponduje s okolními poli a venkovskou krajinou. Na střeše dodávají žádaný kontrast vláknocementové desky EQUITONE [textura] v černé barvě a zároveň podtrhují výsledný dojem z materiálně uniformní obálky domu.
Pod velkoformátovým obkladem se nachází hydroizolační membrána. Solární systém a střešní okna jsou zapuštěny do střešní roviny. Vláknocementovými deskami jsou obložena i garážová vrata, díky čemuž splývají s fasádou.
Stavba je působivým důkazem důsledného provedení a mimořádného citu pro detail. Svou decentní barevností a přesností
detailů se stala hrdou součástí okolního prostředí.

Popis objektu
Privátní dům v Lauschka, Hartha, Německo
Architekt: 180 grad Architekten, Heerbrugg, Švýcarsko
Lokalita: Lauschka, Hartha, Německo
FOTO: Conn van d'Grachten

eur.equitone.com/cz
0 komentářů
přidat komentář

Související články