Netradiční krby do interiéru: Jaké jsou možnosti?

Vložil
Tisková zpráva
08.08.2016 09:20
krb

Krby připomínající futuristický kus nábytku nebo kombinující skleněné a kovové prvky jsou v kurzu. Abyste je mohli pozvat do svého interiéru, neobejdete se bez důmyslného řešení a originální krbové vložky. Podívejte se, jaké možnosti existují!

Živý oheň v interiéru je symbolem pohody, rodinného tepla a relaxace. Krby zútulní každý prostor a plápolající plameny doprovázené praskajícím dřevem jsou pravým balzámem na duši. Stále více lidí proto touží po vlastním krbu, který spojuje estetiku s praktickou stránkou. Vytápění dřevem je totiž nejen líbivé, ale také úsporné a ekologické.

Když se řekne krb, možná se vám vybaví klasika – krb postavený z cihel nebo kamene. Takové řešení se možná hodí do domů z minulého století, ale současné interiéry si zaslouží mnohem víc. Proto se objevují originální krbové vložky, které umožňují netradiční řešení.

BeF Trend V 10 U

Originální krbové vložky

Zajímavým řešením jsou také třístranné krbové vložky, kdy oheň můžete sledovat hned ze tří stran. Tomuto typu vévodí především řada BeF Trend s krbovými vložkami V8U, V8C nebo V10U, V10C. Exklusivní třístranné prosklení znásobí potěšení z živého ohně. Výsuvný systém nové generace zase zajišťuje maximální těsnost a komfort obsluhy. Utěsnění spalovacího prostoru zabraňuje úniku spalin do interiéru.

Unikátní jsou krbové vložky s obráceným rohem řady BeF Flat L, které na trhu nemají konkurenci. Nevšední rohové prosklení s černě podbarveným ohýbáním povznáší krby na jedinečný solitér ve vašem interiéru.

BeF Flat V 8 L

Krbové vložky pro pasivní domy

Samostatnou kategorii tvoří krbové vložky BeF Passive, které jsou určené primárně do pasivních domů. Tyto krbové vložky vyhovují potřebám nízkoenergetických a pasivních staveb, mimo jiné splňují požadavky Blower Door testu. Externí přívod vzduchu umožňuje připojení elektronické regulace hoření. Vytápění pasivního domu dřevem je tak efektivní a pohodlné.

BeF Passive 8

Jak vybrat netradiční krbovou vložku?

Krbových vložek, které umožňují originální řešení vytápění v interiéru, je celá řada. Ať už si vyberete vložku s rohovým prosklením, třístrannou krbovou vložku nebo vložku určenou pro pasivní domy, získáte jedinečné řešení pro svůj interiér. Kromě designu se při výběru krbové vložky zaměřte i na další parametry, především na výkon, možnosti regulace krbu, požadavky na obsluhu a údržbu.

Potřebujete poradit s výběrem vhodné krbové vložky? Neváhejte se na nás obrátit!

BeF Trend V 8 C
0 komentářů
přidat komentář