November Talks : Kees Christiaanse

Zdroj
FA ČVUT, Praha
Vložil
Tisková zpráva
17.11.2017 18:20
Praha

Dejvice

Kees Christiaanse
KCAP Architects&Planners

Zveme vás na třetí přednášku cyklu November Talks na Fakultě architektury ČVUT, kde v pondělí 20. listopadu 2017 v 18:30 hodin vystoupí architekt Kees Christianaanse, do roku 1989 partner Rema Koolhaase v OMA, pak zakladatel KCAP, holandské kanceláře úspěšné mimo jiné ve velkém měřítku na poli urbanismu a městského plánování.

Prof. ir. Kees Christiaanse studoval architekturu a urbanismus na Technické universitě v Delftu. Pracoval spolu s Remem Koolhaasem v Office for Metropolitan Architecture (OMA), kde se stal v roce 1983 partnerem. O šest let později založil svou vlastní kancelář, nyní KCAP Architects&Planners, sídlící v Rotterdamu s pobočkami v Curychu a Šanghaji. Christiaanse působil na prestižních universitách a výzkumných pracovištích (TU Berlin, ETH Zürich, či Future Cities Laboratory v Singapuru). V roce 2009 se stal kurátorem 4. Mezinárodního architektonického bienále v Rotterdamu s názvem „Open city. Designing Coexistence“. V roce 2016 mu bylo uděleno ocenění „2016 RIBA International Fellowship“ za jeho přínos v architektuře.

Cyklus je součástí série “November Talks” (Listopadové promluvy), který dvanáctým rokem organizuje nadace Sto-Stiftung na šesti předních evropských školách architektury. Na FA ČVUT se koná třetím rokem.

Cyklus uzavře 27. listopadu 2017 přednáška Farshid Moussavi v Betlémské kapli na Betlémském náměstí v Praze. Vstup na přednášky je volný, bezbariérový.

Více informací >
0 komentářů
přidat komentář

Související články