Visiting Planners #4 a #5 : Javier Burón Cuadrado a Josep Bohigas

Zdroj
4AM Forum for Architecture and Media
Vložil
Tisková zpráva
29.06.2017 07:40
Visiting Planners je nová série rozhovorů a přednášek o výzkumu a praxi urbánní politiky.
 Pět hostů v rozmezí května a června uskuteční sérii dvoudenních turné v Brně a v Praze, kde publiku představí svou práci v různě definovaných rolích:

#4 Javier Burón Cuadrado / Housing manager of Barcelona City 

hlavní manažer města pro trh a politiku bydlení



#5 Josep Bohigas / CEO Barcelona Regional 

generální ředitel metropolitní agentury pro městský rozvoj


Ve středu 28. června 2017 v 19:00 hodin

PRAHA / Fórum pro architekturu a média, Husova 18a, 602 00 Brno

Ve čtvrtek 29. června 2017 v 19:00 hodin

norma space, Podskalská 370/31, 128 00 Praha



Javier Burón Cuadrado (Basauri, Biskajsko 1970) je manažerem bydlení města Barcelona. Do pozice hlavního manažera exekutivy bydlení byl jmenován primátorkou Barcelony Adou Colau v roce 2015. Jako právní a ekonomický expert byl poradcem veřejného, kooperativního a sociálního sektoru v Bilbau a Baskicku a spoluzakladatelem poradenské společnosti URBANIA ZH Gestión. Byl ředitelem pro plánování bydlení a náměstkem ministra pro bydlení a sociální služby baskické vlády. Pracoval ve veřejných společnostech zaměřených na bydlení, pozemkový fond, nájemný bydlení, mobilizaci opuštěného bytového fondu a sociální regeneraci měst. Vystudoval ekonomické právo (Universita v Deustu). Studoval mezinárodní a evropské právo (KU Leuven), master ve fiskální ekonomii (Universita v Deusto) a obchodní administrativu (Institut aplikované ekonomie Baskické University). 


Josep Bohigas (Barcelona, 1967) je generální ředitel Barcelona Regional, metropolitní agentury pro městský rozvoj.
 Veřejnou agenturu strategického plánování, urbanismu a infrastruktury Barcelona Regional vede od roku 2015. 
Vystudoval architekturu na Škole architektury v Barceloně (ETSAB UPC), na Kolumbijské universitě v New Yorku a Universitě Pompeu Fabra v Barceloně. Je docentem v magisterském programu ETSAB-UPC Foundation. Byl členem poroty národní ceny za architekturu a dizajn (FAD). Jako architekt navrhl několik realizovaných staveb pro kulturu a sociální bydlení. Vedl kulturní projekty s tématem bydlení (Barraca-Barcelona, 2005; Piso Piloto, 2015). Za své realizace byl několikrát vítězem ceny FAD (1998, 2007, 2009), ceny Barcelona Design Award (2007) and Ceny za architekturu (2014).

Visiting Planners je nová série rozhovorů a přednášek o výzkumu a praxi urbánní politiky. Pět hostů v rozmezí května a června uskuteční sérii dvoudenních turné v Brně a v Praze. Publiku představí svou práci v různě definovaných rolích.
f-cts.com/Visiting-Planners.
Nový přednáškový formát je spoluprací organizačního týmu PRAHA / Fórum pro architekturu a média v Brně s galerií architektury norma space v Praze.
Kurátorka: Maria Topolcanska / Fake Cities True Stories.


Více informací >
0 komentářů
přidat komentář

Související články