Tištěná architektura: David Vávra

Zdroj
PLAC
Vložil
Tisková zpráva
23.06.2017 10:00
Vladimírovo knihkupectví Serius a občanské sdružení PLAC vás srdečně zvou na jubilejní 40. přednášku z cyklu "Tištěná architektura". Tentokrát v pátek 23. června 2017 v 18:30 hodin v Jablonci nad Nisou přivítáme architekta, herce, spisovatele a popularizátora architektury Davida Vávru. Přednáška se bude věnovat knize Běžet s domy, která vyšla letos při příležitosti autorových šedesátin a představuje projekty, kresby a vize Davida Vávry čtivou formou podobnou té, jaká byla v rámci knih Tři cesty za architekturou a Jedeme k moři. 


David Vávra (*1957) vystudoval architekturu na ČVUT v Praze, pražské Akademii výtvarných umění a absolvoval stáž v Paříži. Společně s Milanem Šteindlerem v 70. letech 20. století v Praze spoluzakládal divadlo Sklep. V letech 1985-89 pracoval jako projektant v družstvu DRUPOS a od roku 1990 vede vlastní ateliér společně s Kateřinou Vajčnerovou, Robertem Daňkem a dalšími. V letech 1986-90 se jako člen DNA /Dílna nejmodernější architektury/ účastnil výstav Urbanita 86, 88 a 90.

V roce 1997 obdržel s Františkem Skálou Zvláštní cenu Interiér roku za restauraci Akropolis, v roce 2004 Grand Prix České architektury v kategorii Výtvarné dílo v architektuře za osazení sochy Franze Kafky na Starém Městě v Praze a v roce 2008 byl nominován na cenu Klubu za starou Prahu za novou stavbu v historickém prostředí za Lávku s vyhlídkovou věží v Chebu.
Kromě své architektonické praxe se věnuje popularizaci architektury. Je znám jako spoluautor a zasvěcený průvodce televizních seriálů Šumná města a Šumné stopy. Působí též jako příležitostný básník, obzvláště při slavnostních příležitostech.

Přednáška se koná s podporou Nadace České architektury.



Více informací >
0 komentářů
přidat komentář

Související články