Nová architektura v Jižním Tyrolsku - pozvánka na vernisáž

Zdroj
Gabriel Kurtis, Galerie Architektury Brno
Vložil
Tisková zpráva
30.10.2014 08:20
Vzhledem ke svému specifickému geopolitickému a kulturnímu významu zůstává Jižní Tyrolsko i nadále skutečnou kronikou současné architektury. Uspořádání první výstavy nazvané „Nová architektura Jižního Tyrolska 2000–2006“ v roce 2006 se setkalo s velkým úspěchem. Kurátoři cítili potřebu zabývat se tímto tématem podrobněji a zaměřit se na tuto dynamickou a inovativní architekturu, které je věnována stále větší mezinárodní pozornost.
Mezinárodní porota, jejímiž členy byli Flavio Albanese (IT), Wolfgang Bachmann (D), Bettina Schlorhaufer (A), Anette Spiro (CH) and Vasa Perović (SI), vybrala z 280 předložených projektů 36 nejzajímavějších, které jsou představeny na této výstavě.
Ze srovnání s první výstavou je patrné, že globální sociálně-ekonomické změny přinesly také zásadní posun v požadovaných příkladech. Tentokrát byl výběr založen na aktuálních tématech a hlavními předměty výstavy jsou nestabilnost, provizorní podstata věcí, příběh, čistota a otázka současného nového definování konceptu krajiny. V souladu s tímto pohledem byla výstava koncipována jako rozvíjející se poetický obrazový příběh.

Vernisáž se uskuteční 5. listopadu 2014 v 18 hodin v prostorách Galerie Architektury Brno, Starobrněnská 18. Výstavu bude možno shlédnout denně od 10 do 18 hodin až do 5. prosince 2014.


Pořadatelé:
Kunst Meran im Haus Der Sparkasse,Galerie Jaroslava Fragnera, Galerie Architektury Brno ve spolupráci se Südtiroler Künstlerbund, Architekturstiftung Südtirol.

Výstava se koná v rámci projektu Ex-centric.

Více informací >
0 komentářů
přidat komentář