Brno vyhlásí soutěž na projekt centra Bystrouška za 120 milionů

Vložil
ČTK
22.02.2017 16:10
Brno

Brno - Brno vyhlásí architektonickou soutěž na vypracování dokumentace pro výstavbu nového centra Bystrouška, které má v příštích letech jako místo pro trávení volného času vzniknout za 120 milionů korun v městské části Brno-Bystrc. ČTK to dnes řekl primátorův náměstek Martin Ander (SZ). Soutěž bude mít jedno kolo, v září by podle Andera mohla mít porota vítěze.


Soutěž bude pořádat Kancelář architekta města Brna. "Začne na začátku června. Smyslem je získat návrhy od různých architektonických týmů, jak by měla budova vypadat. Vítěz získá právo projektovat dům jako takový a připravit projekt pro územní rozhodnutí a stavební povolení. Smlouvu chceme mít do konce letošního roku," uvedl Ander.

Centrum Bystrouška funguje v Bystrci už 20 let ve Fleischnerově ulici v budově, která v minulosti sloužila jako zařízení staveniště při budování sídliště Bystrc II. "Starý objekt už není v dobrém stavu a z pohledu hygieny je to také na hraně," řekl už dříve primátorův náměstek Richard Mrázek (ANO).

Město proto staré centrum zbourá a vybuduje nové i s parkovacími místy, tělocvičnou a spojovacím krčkem. Podle primátora Petra Vokřála (ANO) se tím vyřeší problematická situace na sídlišti Kamechy, kterému chybí dostatečná občanská vybavenost. Podle Mrázka nelze čerpat na stavbu peníze z Evropské unie. Proto chce město získat podporu od státu a Jihomoravského kraje.
0 komentářů
přidat komentář

Související články