Městské zásahy Trutnov 2016 - výzva

Nápady pro lepší město

Zdroj
TUarch, z. s.
Vložil
Tisková zpráva
24.05.2016 17:30
Vážení kolegové, studenti a umělci, rádi bychom vás tímto vyzvali k účasti na Městských zásazích Trutnov 2016. Městské zásahy jsou otevřeným projektem, který vznikl v roce 2007 v bratislavském ateliéru Vallo Sadovský. Po velkém úspěchu v Bratislavě byl projekt reprízován v Praze, v Brně, v Jablonci nad Nisou, Kladně a dalších městech. A nyní také v Trutnově.

Oslovujeme architekty, umělce, studenty i obyvatele, aby se zamysleli nad stávajícím fungováním veřejného prostoru. Naším společným cílem je najít problematická místa a navrhnout koncept řešení, který by mohl daný prostor zkultivovat a zpříjemnit tak obyvatelům jejich každodenní život. Autoři vytvářejí své návrhy bez nároku na honorář. „Není to architektura zadarmo, ale je to architektura jako dar městu,“ říká spoluautor ideje Městských zásahů architekt Matúš Vallo. Věříme, že tento formát je možné uskutečnit i v našem menším městě a citelně tak zvýšit zájem jeho obyvatel o veřejný prostor a architekturu obecně.

Předem moc děkujeme za podporu a účast.

JAK SE MŮŽETE ZAPOJIT?


Pošlete nám do 31. srpna 2016 svůj „zásah".

Veškeré zásahy budou od října minimálně po dobu jednoho měsíce vystaveny v centru Trutnova, uvedeny v souhrnném katalogu a na webu www.mestskezasahytrutnov.cz. Budou rovněž prezentovány vedení města s doporučením konkrétních děl k realizaci. Na základě nasbíraných podnětů budou specifikována kritická místa, pro která doporučíme vypsání architektonických soutěží.

Na žádost vám poskytneme dostupné podklady nebo se můžete obrátit přímo na pana Marka Hlízu z Odboru rozvoje města hliza@trutnov.cz

Své zásahy (návrhy) posílejte prosím ve formátu A1 (maximálně 2 panely A1 na jeden zásah). Layout bude včas k dispozici na stránkách.
Zásah nám zašlete elektronicky na e-mail zasahy@tuarch.cz, prostřednictvím úschovny nebo WeTransfer na tutéž adresu.

Pořadatel: TUarch, z. s., Ing. arch. Michal Rouha, Ing. arch. Jan Veisser (ORA), Ing. arch. Benedikt Markel

Autoři ideje Městských zásahů: Ing. arch. Matúš Vallo a Ing. arch. Oliver Sadovský (Vallo Sadovsky Architects)


Kontakt: info@tuarch.cz , +420 776 760 280

Sběr podnětů od veřejnosti: do 31. 8. 2016 na www.mestskezasahytrutnov.cz, záložka Podněty


Odevzdání návrhů: do 31. 8. 2016 na zásahy@tuarch.cz
Výstava: říjen 2016, na náměstí nebo na nábřeží

Projekt se může uskutečnit díky podpoře města Trutnov.
1 komentář
přidat komentář
Předmět
Autor
Datum
Prodloužení termínu do 18.9.2016
Jan Veisser
29.08.16 02:19
zobrazit všechny komentáře

Související články