Začal třetí ročník soutěžní přehlídky pro studenty architektury a architekty do 40 let

Vložil
Tisková zpráva
31.10.2014 10:35
Občanské sdružení Centrum české architektury vyhlásilo již třetí ročník přehlídky studentských prací a prací architektů do 40 let. Tématem letošního ročníku je udržitelnost a efektivnější využití materiálů a energie v architektuře.
Předmětem letošního ročníku přehlídky THINK ARCH jsou návrhy a realizace staveb, které vykazují prvky udržitelnosti, efektivnějšího využití materiálů a energie a zároveň kladou důraz na zvýšení kvality prostředí. Organizátoři hledají architektonicky kvalitní a invenční práce, které jsou svou koncepcí přínosné pro životní prostředí a kvalitu vystavěného prostředí.

 „Téma udržitelnosti v architektuře považujeme za klíčové. Jsme přesvědčeni o tom, že zvláště pro mladou generaci architektů je toto téma podstatné už jen proto, že tato generace projektuje svět, ve kterém žije. My jsme zde proto, abychom je v tomto počínání podpořili,“ říká Patrik Minks ze společnosti Autodesk. Centrum české architektury oslovilo pedagogy a studenty českých a slovenských vysokých škol, aby přihlásili školní práce.

Protože cílem přehlídky je propagace „mladé“ a progresivní architektury, je druhá kategorie určena architektům do 40 let. „Máme za to, že právě tato věková skupina architektů po škole dnes potřebuje největší podporu. Proto jsme otevřeli i druhou kategorii, kde předpokládáme účast zajímavých realizací,“ říká Kateřina Obrazová, sekretář soutěže z Centra české architektury. 

Přehlídka bude vyhlášena v únoru 2015. Soutěžní přehlídka je vyhlášena v souladu se soutěžním řádem České komory architektů a její uzávěrka je 20. prosince 2014. Soutěžící mohou své práce přihlásit na webu www.thinkarch.cz
0 komentářů
přidat komentář