Odpověď Ministerstva kultury na otevřený dopis

Vložil
Jiří Horský
01.09.2008 01:15

MgA. Adolf Toman
náměstek ministra kultury

V Praze dne 19. června 2007
Č.j. 7 547/07
Vážený pane,

z pověření pana ministra odpovídám na Váš dopis ze dne 24. května 2007, v němž vyjadřujete pochybnosti o vhodnosti zamýšleného využití sídla Národní knihovny ČR Klementina po jeho rekonstrukci a přesídlení vybraných útvarů služeb do plánované budovy na Letné.
Dovolte mi vyjádřit svůj názor, že řešit otázku využití areálu Klementina v této chvíli je dle mého názoru poněkud předčasné. Nejprve je třeba zajistit výstavbu nové budovy na Letné, do níž by měla být přestěhována část služeb, a to úsek novodobých fondů. Podle informací vedení Národní knihovny ČR má zůstat v areálu Klementina mj. významná složka Národní knihovny ČR - Slovanská knihovna a odbor historických a hudebních fondů.
Jsem přesvědčen, že areál Klementina bude v budoucnu nadále sloužit kulturním účelům, resp. k činnostem vykonávaným v souladu se statutem Národní knihovny ČR jako státní příspěvkové organizace, která majetek využívá k zabezpečení činností, pro které je zřízena. Mohu Vám přislíbit, že v rámci řešení budoucího využití areálu Klementina po výstavbě nové budovy na Letné budou brány v úvahu i názory spolupracujících kulturních a vědeckých institucí, tedy i Univerzity Karlovy.

S pozdravem
A. Toman
0 komentářů
přidat komentář