Radnice ve Šternberku uvažuje o stavbě bazénu, stát má 170 mil.Kč

Vložil
ČTK
23.01.2018 14:35
Šternberk

Šternberk - O stavbě krytého plaveckého bazénu uvažuje radnice ve Šternberku na Olomoucku, jehož obyvatelé nyní musí jezdit plavat do okolních měst a obcí. Vybudování krytého bazénu si podle odhadu odborníků vyžádá 170 milionů korun. Studie plaveckého bazénu bude ještě dopracována a náklady upřesněny, řekla dnes ČTK mluvčí šternberské radnice Irena Černocká.


"Je to jeden z prvků infrastruktury, který tady ve Šternberku citelně chybí. Ozývají se nám zejména rodiče dětí i vedení škol, protože je teď nutné kvůli plavání složitě dojíždět do Olomouce, Uničova nebo Bohuňovic. Myslíme si, že město velikosti Šternberka by mělo mít svoje vlastní plavecké zázemí," uvedla Černocká.

Ve Šternberku, který má zhruba 15.000 obyvatel, je podle Černocké navíc značná plavecká základna. "Funguje tady plavecký oddíl, který má úspěchy i na mezinárodní poli, zejména z řad seniorských závodníků. Chtěli bychom podnítit k tomuto plaveckému sportu i děti a mládež," uvedla Černocká.

Zastupitelé už projednali základní studii výstavby krytého plaveckého bazénu ve Šternberku. "Studie řeší návrh krytého bazénu, který obsahuje víceúčelový 25metrový bazén s šesti dráhami, rekreační a dětskou částí a wellness s celoročním provozem. Součástí je rovněž nezbytná infrastruktura, prostor pro občerstvení, komunikace, parkoviště, chodníky a hrubé terénní a sadové úpravy," uvedla Černocká.

Studie krytého plaveckého bazénu bude podle Černocké dál rozpracována. Odborníci se zaměří i na provozní náklady bazénu. "Náklady na stavbu bazénu jsou nyní odhadovány zhruba na 170 milionů korun," řekla Černocká. Investice budou upřesněny podle toho, co všechno bude plánovaný krytý bazén obsahovat, dodala. Záměr by poté mělo projednat zastupitelstvo.

Stavba krytého bazénu je navržena na pozemcích ve vlastnictví města, které územní plán předurčil pro rekreaci. Plavecký bazén by sousedil s areálem nemocnice a budoucím areálem atletického stadionu.
0 komentářů
přidat komentář

Související články