Písek získal dotaci na stavbu knihovny a centra vzdělávání

Vložil
ČTK
23.01.2018 14:35
Písek

Písek - Písek získal dotaci na stavbu knihovny a centra vzdělávání, které vzniknou jako přestavba bývalé školy na Alšově náměstí. Náklady na projekt činí 133 milionů korun. Získaný grant z Integrovaného regionálního operačního programu pokryje 15 milionů korun, zbytek hradí město. ČTK to dnes řekl písecký místostarosta Josef Knot (TOP 09).


"Je to velmi dobrá zpráva. Nákladný projekt se podařilo již na začátku velmi dobře vysoutěžit. Oproti původním předpokladům jsme ušetřili 20 milionů. Toto bude další významná úspora peněz z městského rozpočtu," uvedl.

Město podle Knota hledá další cesty k tomu, aby město nemuselo do projektu investovat tolik peněz. Proto by chtělo zažádat o další dotace. "Ale nejsem si jistý, zda se podaří nějaký vhodný titul najít, každopádně se o to pokusíme," řekl Knot.

Stavba knihovny a centra vzdělávání začala loni v květnu. Podle odhadů skončí letos, k čemuž napomáhá i dosavadní mírná zima. "V současné době se pracuje na střeše, opravuje se krov. Prvky napadené dřevokaznými škůdci budou nahrazeny novými a pak bude následovat pokládka střešní krytiny. Uvnitř objektu se právě dokončují rozvody elektroinstalace a vodoinstalace a omítají stěny. Venku v nádvorní části započala betonáž základů přístavku," řekl Václav Filip z odboru investic a rozvoje městského úřadu.
0 komentářů
přidat komentář

Související články