Prázdnou školu v Chodově chce město zrekonstrovat pro ZUŠ

Zdroj
Štěpánka Kučerová
Vložil
ČTK
25.09.2017 13:10
Hradec Králové

Chodov - Prázdnou školní budovu v ulici Dukelských hrdinů chce město Chodov využít pro potřeby základní umělecké školy. Z objektu se letos v září přestěhovali školáci do nové budovy a zůstal bez využití. Stěhování základní umělecké školy by měla předcházet jeho rozsáhlá rekonstrukce, uvedl dnes v tiskové zprávě mluvčí chodovské radnice Martin Polák.

Město se k této variantě přiklonilo poté, co ostatní možnosti vyhodnotilo jako nevhodné. Ve hře byla demolice nevyužitého objektu, což by podle prvních odhadů bylo poměrně finančně náročné. "Pozemek je v zátopové oblasti, nic jiného by se tam už nedalo postavit. Zbouráním by navíc došlo k odhalení přilehlé panelové zástavby a navíc by zcela zmizela jedna z posledních historických budov," uvedl starosta Chodova Patrik Pizinger (HNHRM).

V úvahu připadal také prodej. Nepodařilo se ale najít spolehlivého partnera a město by pak zcela ztratilo kontrolu nad celým objektem. Jako ideální možnost se tak ukázalo využití pro uměleckou školu, jejíž nynějšíí budova stojí na pozemku, se kterým se v budoucnu počítá pro novou výstavbu.

Stěhování by předcházela rozsáhlá rekonstrukce. Její součástí by byla výměna oken, zateplení, oprava vnitřních rozvodů sítí, úpravy vnitřních dispozicí pomocí příček či vybudování malého koncertního sálu. První odhady počítají s náklady 32 milionů korun, včetně projektové dokumentace. "Soutěž na dodavatel by mohla být v letech 2019/2020. Teprve poté by se nastavil konkrétní harmonogram prací," doplnil Martin Polák. Pro uměleckou školu chce město upravit pouze jednu část budovy, pro zbývající prostory bude využití teprve hledat.

Chodovská základní umělecká škola nabízí zájemcům čtyři umělecké obory, nyní se vyučují na třech různých místech. Sestěhování pod jednu střechu by podle ředitelky školy Jitky Kaprové bylo nespornou výhodou. Už nyní našel v bývalé škole zázemí bigband Červení Panteři.
0 komentářů
přidat komentář

Související články