Demolice kasáren v Sokolově bude dražší kvůli betonu v podzemí

Vložil
ČTK
24.09.2017 17:00
Sokolov

Sokolov - Demolici bývalých kasáren u Vítězné ulice v Sokolově zkomplikovaly zabetonované sklepy v podzemí. Město kvůli nim musí vypsat další výběrové řízení, tentokráte na demolici základů. Vyjde zřejmě dráž než likvidace samotných domů, řekl ČTK starosta Sokolova Jan Picka (ČSSD).


Demolice čtyř objektů bývalých kasáren u Vítězné přišla na zhruba jeden milion korun. Teprve když byly strženy a sutiny odvezeny, zjistilo se, že sklepy domů byly zaplněny betonem.

"Práce na likvidaci sklepů a základových desek, které jsou mnohdy i tři metry pod zemí, byly odhadnuty na takovou částku, že jsme ani na chvíli neuvažovali o tom, že bychom do toho šli formou víceprací. Rozhodli jsme se proto vypsat nové výběrové řízení na demolici staveb pod terénem. Odhad nákladů je 2,1 milionu korun bez DPH,"
uvedl Picka.

Po výběru dodavatele by měly být práce dokončeny do dvou měsíců. Na místě budov bývalých kasáren mají pak vzniknout parcely pro stavbu rodinných domů. Podle Picky se už nyní první zájemci ptají na možnost odkoupení pozemků a stavby.
0 komentářů
přidat komentář

Související články