V Blansku začne přestavba autobusového nádraží

Vložil
ČTK
12.09.2017 20:45
Blansko



Blansko - Zhruba za měsíc začne v Blansku přestavba autobusového nádraží, vyžádá si přibližně 66 milionů korun. Hlavním investorem je majitel areálu, firma ČAD Blansko. Hotovo by mělo být do konce roku 2018, řekl dnes ČTK ředitel investorské společnosti Jiří Šebela. Vše by se mělo zvládnout za provozu nádraží.


Nádražím denně projede asi 200 autobusů. Firma ke konci září ukončí výběrové řízení na dodavatele stavby, ten by měl být známý krátce poté. V polovině října se předpokládá předání stavby. Do konce roku by měla být zbourána administrativní a odbavovací budova z 50. let.

Nový terminál bude mít zastřešenou plochu pro odbavení cestujících se šestnácti samostatnými odjezdovými stanovišti, z čehož budou čtyři pro autobusy městské hromadné dopravy. Součástí bude i plocha určená pro odstavení parkujících autobusů a také nádražní budova, která poskytne zázemí cestujícím i zaměstnancům.

"Cestujících se přestavba zatím dotkne minimálně, celé je to připravováno tak, že by měla probíhat za provozu,"
uvedl ředitel. Firma zatím přesunula z nádraží informační a předprodejní kancelář do své administrativní budovy naproti nedalekého vlakového nádraží. Od 15. října by se také měla přesunout stanoviště autobusů městské hromadné dopravy před vlakové nádraží. Samotná přestavba by měla být rozdělena na etapy tak, že se budou autobusová stání po areálu postupně přesunovat.

Firma bude na přestavbu čerpat dotaci z evropských fondů, půjde asi o 42,5 milionu Kč. Dopravce uvádí, že nový terminál byl se měl stát důstojnou vstupní bránou do chráněné krajinné oblasti i do samotného města Blanska.
0 komentářů
přidat komentář

Související články