U letního stadionu v Pardubicích by mohl stát hotel

Zdroj
Lucie Jelínková
Vložil
ČTK
22.08.2017 08:45
Pardubice

Pardubice - O volný pozemek u letního stadionu v Pardubicích se zajímají dva investoři. Chtějí tam postavit menší hotel se stovkou lůžek. O způsobu prodeje rozhodne v září zastupitelstvo. Novinářům to dnes řekla náměstkyně primátora Helena Dvořáčková (ANO).


Město bude schvalovat zásady prodeje, jejich součástí bude i právo stavby na šest let. Radnice vybere investora, který za právo stavět nabídne nejvíc a zároveň navrhne nejvyšší cenu za pozemek.

"Do té doby by měl vzniknout hotel jako takový, nebo by byl rozestavěný a investor už v té době mohl požádat o prodloužení termínu. Teprve potom by se mu pozemek prodával," řekla Dvořáčková.

Pokud by do šesti let vítěz soutěže hotel nepostavil, peníze za právo stavby zůstanou městu. Poté pozemek radnice může znovu nabídnout k prodeji někomu jinému. V podmínkách nebude přesně stanoveno, jak bude hotel vypadat, ale měl by být minimálně čtyřhvězdičkový zhruba s 50 pokoji.

"Částku za právo stavby a pozemek nám asi doporučí soudní znalec,"
řekla Dvořáčková. Město zatím neví, jaké peníze za právo stavby i pozemek jsou v této lukrativní lokalitě relevantní. Podle studie cestovního ruchu by město potřebovalo hotely o takového velikosti čtyři, dodala náměstkyně.

Pardubice připravují úpravy celého prostoru u letního stadionu a modernizaci sportoviště. Zvětší prostor pro diváky i rozšíří sportovní plochy v areálu, fotbalové hřiště bude splňovat požadavky první ligy. V okolí mají vzniknout tréninková hřiště pro sportovce i veřejnost. Hotel bude asi jedinou soukromou investicí, parkovací dům nejspíš postaví město nebo jeho příspěvková organizace.
0 komentářů
přidat komentář

Související články