Stavba skleněné věže pro cyklisty v Litoměřicích se odkládá

Vložil
ČTK
26.07.2017 14:50
Litoměřice

Litoměřice - Stavba jedenáctimetrové věže pro parkování kol v Litoměřicích se odkládá. Radní zrušili výběrové řízení na dodavatele stavby, cyklisté se tak parkování ve skleněné věži dočkají za rok v květnu. ČTK to dnes řekla mluvčí radnice Eva Břeňová. Původně měl být takzvaný biketower k dispozici cyklistům, kteří křižují České středohoří, letos v září.


Důvodem opakování výběrového řízení jsou podle radnice nejasnosti a odlišné právní výklady poskytovatele dotace k provedeným zadávacím řízením. "O dotaci, která představuje 90 procent nákladů vyčíslených na 12 milionů korun, však Litoměřice nepřijdou," zdůraznila vedoucí odboru územního rozvoje městského úřadu Venuše Brunclíková. Dotaci město získalo z Integrovaného regionálního operačního programu.

Parkovací věž se samoobslužným systémem bude stát vedle budovy Českých drah (ČD) na pozemku, který je majetkem města. V blízkosti je autobusové a vlakové nádraží a nedaleko historické centrum. Vzhledem k tomu, že sousední budovu ČD nesmí věž převýšit, bude částečně zapuštěna do země.

Do parkovacího objektu se vejde až 118 kol. Součástí věže bude automatický samoobslužný systém. Cyklista najede s kolem na plošinu, zaplatí pětikorunu nebo jinou symbolickou částku na den a výtah vyveze a uloží jeho kolo do příslušné přihrádky, proces trvá zhruba půl minuty. K dispozici bude také nabíječka na elektrokola.
0 komentářů
přidat komentář

Související články