V Brně se chystají stavby parkovacích domů v Polní a na Skořepce

Vložil
ČTK
20.07.2017 10:55
Brno

Brno - V Brně by se měly v nejbližších letech začít stavět dva nové parkovací domy, a to v ulicích Skořepka a Polní. V případě prvního jde stejně jako u dříve postavených domů o lokalitu v docházkové vzdálenosti historického centra, ve druhém případě jde o místo od centra vzdálenější, avšak napojené na tramvaj. Městská firma Brněnské komunikace zatím chystá studie projektů, z nichž teprve bude zřejmé, jaká bude kapacita a o jaký typ parkovacího domu půjde, řekla ČTK mluvčí společnosti Vladimíra Navrátilová. Předpokládá se, že domy by mohly být hotovy v letech 2019 či 2020.


Skořepka je ulice, která spojuje Koliště a Vlhkou a je souběžná s Křenovou. Řidiči přijíždějící od jihu či jihovýchodu do centra zatím příležitost odstavit auto v parkovacím domě nemají. Stejně jako druhý dům v Polní by měl i ten ve Skořepce sloužit především krátkodobějšímu odstavení aut řidičů, kteří přijíždějí do Brna. Parkovací domy však mohou pokrýt i potřeby rezidentů. Dům v Polní ulici může částečně řešit problém každodenně ucpané Vídeňské ulice, po níž se řidiči snaží projet do centra.

Aktuálně se po dostavbě parkovacího domu v Panenské ulici pracuje pouze na jednom v Besední ulici. Jde o první etapu Janáčkova kulturního centra. "Dokončení se očekává na konci letošního roku. Stavba současně tvoří základy a technické zázemí budoucího koncertního sálu. Propojení první a druhé etapy, což je stavba sálu, přináší výzvy na koordinaci stavebních prací a technologií," uvedla Navrátilová.

Původně se totiž předpokládalo, že mezi etapami bude delší časová prodleva a tomu odpovídalo provedení střechy garáží. Na ní mělo vzniknout dočasné náměstí s fontánou, městským mobiliářem a zelení. Nyní se však připravuje bezprostřední navázaní stavby koncertního sálu, což zřejmě odloží zprovoznění podzemních garáží. "Zajistí však značnou úsporu peněz na dočasná opatření v povrchové části," uvedla Navrátilová.

Kolem historického centra mohou řidiči nyní využívat parkovací domy v Panenské ulici, na rohu Kounicovy a Moravského náměstí, v Kopečné a pod Janáčkovým divadlem.
0 komentářů
přidat komentář

Související články