Městský architekt zve po roce fungování na den otevřených dveří

Zdroj
Kancelář architekta města Brna, p.o.
Vložil
Tisková zpráva
28.06.2017 19:10
doc. Ing. arch. Michal Sedláček
Prvního července 2016 převzal městský architekt Michal Sedláček kanceláře na Zelném trhu. Byly prázdné. Nezařízené a bez zaměstnanců. Za první rok se tým kanceláře rozrostl na devatenáct lidí, kteří Vás nyní zvou na Den otevřených dveří 10. července 2017. Seznámíte se nejen s městským architektem, ale také jeho týmem a prostory, kde pracují.


V kanceláři architekta města Brna pracují odborníci celkem v pěti odděleních. Každé z nich má specifické úkoly a řeší aktuální otázky, které se týkají Brna a jeho obyvatel. Oddělení Veřejný prostor intenzivně pracuje na manuálu veřejného prostranství, vyhlásilo tři architektonické soutěže a spolupracuje na přípravě dalších projektů. Územní plán a situace kolem něj jsou velkým tématem pro oddělení Informací o městě a oddělení Územního plánování. Tato otázka je pro Brňany velmi důležitá a zásadní. "V minulém týdnu zastupitelstvo schválilo Vize prostorového rozvoje města, na kterých KAM pracovala v posledních měsících. Vize zahrnují podněty vzešlé ze společných diskuzí. Nyní budou vydány v tištěné podobě a poskytnuty veřejnosti. K dispozici budou i elektronicky u nás na webu," uvedl Michal Sedláček.

KAM pravidelně komunikuje s občany a snaží se objasňovat situaci kolem územního plánování a řešení veřejných prostranství. V květnu a červnu podnikl Michal Sedláček spolu se svým týmem cestu po městských částech. Pravidelnou a oblíbenou akcí, kterou KAM pořádá, jsou procházky s městským architektem, které zájemce zavedou na nevšední místa Brna s autorem stavby, projektu, areálu, nebo veřejného prostranství. KAM si za rok fungování vybudoval jednotný vizuální styl, spustil webové stránky a zahájil fungování na sociálních sítích.

Kancelář městského architekta si pro širokou veřejnost připravila Den otevřených dveří. V deset hodin dopoledne 10. července otevře svoje brány kancelář v samém srdci Brna, na Zelném trhu. Projdete skleněnými dveřmi, po točitém schodišti (nebo výtahem) vystoupáte až do třetího patra a ocitnete se v místě, kde v kancelářích pracují architekti a další odborníci na město. Vznikají zde nové nápady, řeší se aktuální otázky a diskutuje se nad tématy, která hýbou městem.  Den otevřených dveří bude probíhat za běžného chodu kanceláře, věnovat se Vám budou pracovníci oddělení komunikace. Každou hodinu proběhne krátké představení činnosti kanceláře. Připraven pro vás bude aktivní workshop nad územním plánem, zjistíte více o pořádaných soutěžích, můžete debatovat s přítomnými členy týmu a projít si všechny prostory kanceláře. Akce bude trvat od 10 do 17 hodin.

> www.kambrno.cz
0 komentářů
přidat komentář

Související články