Náchod má po opravě moderní atletický stadion

Zdroj
Zdeněk Rychtera
Vložil
ČTK
23.06.2017 11:15
Náchod

Náchod - Město Náchod po rok trvající rekonstrukci za 45 milionů korun dnes otevřelo atletický stadion v lokalitě Hamra. Stavba byla současnou největší investicí dvacetitisícového města. Stadion vznikl v 70. letech minulého století a od té doby se na něm dělala jen běžná údržba. Opravený areál s nově postavenou tribunou je svými parametry jediný v okrese a sloužit bude hlavně školám a mládežnickým oddílům. Na opravu město získalo od státu dotaci 15 milionů korun, řekla ČTK mluvčí radnice Nina Adlof.


Stavbaři na stadionu položili nové povrchy pro atletické disciplíny. Například běžecký ovál o délce 400 metrů dostal umělý povrch, který vyhovuje i požadavkům mezinárodní atletické federace IAAF. Na stadionu vznikly sektory pro skok vysoký a daleký, skok o tyči, hod oštěpem, diskem a kladivem a vrh koulí. Uprostřed stadionu zůstalo fotbalové hřiště, které dostalo nový trávník. Zcela nová je zastřešená tribuna pro 680 sedících diváků. Součásti stavby bylo odvodnění, automatický závlahový systém, umělé osvětlení a oplocení.

Rekonstrukci samotného stadionu udělala za 35,8 milionu korun s DPH kroměřížská firma EKKL. Tribunu za 9,4 milionu korun postavila náchodská společnost Průmstav Náchod. Dotaci město čerpalo na opravu stadionu, tribunu zaplatilo z vlastních zdrojů.

Stadion budou využívat především náchodské školy všech stupňů v rámci tělesné výchovy a sportovních kroužků, atleti, fotbalisté pro tréninky a utkání dětských a mládežnických kategorií. Veřejnost bude moci dráhu stadionu bezplatně užívat vždy ve středu, v pátek, v sobotu a v neděli od 15:00 do 18:00.

Náchod má letos v plánu investice za více než 220 milionů korun. Kromě stadionu Hamra jsou hlavními investicemi opravy chodníků, výstavba hasičské zbrojnice a obnova lázní. Přibližně 60 procent výdajů na investice by měly Náchodu pokrýt dotace od státu či Evropské unie.
0 komentářů
přidat komentář

Související články