Studentská soutěž: Corus Student Architects Award

Vložil
Martin Rosa
02.10.2006 19:40
Soutěže

Britská společnost Corus vypsala architektonickou ideovou soutěž určenou studentům evropských architektonických škol.

Corus je velká mezinárodní společnost, zabývající se ocelovými konstrukcemi a jiným využitím oceli v různých odvětvích lidské činnosti. Velký důraz klade na vývoj a inovaci. Mimochodem už web firmy Corus je pro všechny studenty i profesionály, kteří se zajímají o nejnovější trendy ve využití oceli nejen v architektuře, velmi dobrým studijním materiálem. Studentům nabízí možnost vyzkoušět si navrhování ocelových konstrukcí formou netradičních soutěží - téma letošního ročníku je H2Ouse - living on the water.
Soutěžící by se tak měli zabývat problémem výstavby v záplavových územích, tedy domů, kterým hrozí občasné zaplavení či permanentně stojí přímo nad vodní hladinou. Výsledkem by mělo být řešení bydlení pro různorodou komunitu lidí v objektech, které mají minimální dopad na okolní přírodu. Očekávají se samozřejmě návrhy, které nebudou pouze rozvíjet tradiční představu o bydlení na vodě, loď. Nejen v británii je bydlení na vodě spojováno s poněkud bohémským životem, proto jsou vítány i velmi neobvyklé formy.

Registrovat se do soutěže je možno do 23.2.2007, odevzdání je nejpozději 18.5.2007. Mezi nejlepší návrhy bude rozděleno celkem 5.000 £.

Více informací naleznete na stránkách soutěže www.corusconstruction.com/casa.
0 komentářů
přidat komentář