Brno chce každý rok opravit jeden školní bazén, začne v Arménské

Vložil
ČTK
25.04.2017 10:05
Brno

Brno - Brno plánuje každý rok zrekonstruovat jeden školní bazén. Začne s tím u Základní školy Arménská v městské části Bohunice. Práce vyjdou bezmála na šest milionů korun. Ve městě je devět školních bazénů. Novinářům to řekl primátorův náměstek Petr Hladík (KDU-ČSL). Bazén v Arménské je podle bohunického starosty Antonína Crhy (KDU-ČSL) ve špatném stavu, po opravách bude nerezový. Práce začnou letos a skončí příští rok.


Bazén ZŠ Arménská má rozměry 17 na osm metrů a má čtyři plavecké dráhy. Z bazénu podle Crhy prosakuje voda. "A proto jsme začali připravovat opravy a technologie s novou keramikou. Vstoupilo do toho ale město a zvolilo lepší technologii v podobě nerezu. Máme přislíbenou dotaci šest milionů," uvedl Crha. Rekonstrukce bazénové vany za šest milionů je první fází plánovaných prací. Druhá etapa bude zahrnovat úpravu okolí bazénu, na to ale ještě městská část peníze shání.

Podle Crhy se nyní komunikuje s projekčními firmami, které zpracují projektovou dokumentaci zahrnující použití nerezových materiálů. Hladík uvedl, že bazény vznikaly před rokem 1989 a zaslouží si rekonstrukci, protože nesplňují dnešní požadavky. "Z devíti školních bazénů jsou v dobrém stavu nanejvýš dva. Ostatní se musí v nejbližších letech opravit. Chceme, aby byly rekonstrukce kvalitní, proto budeme investovat do trvalejšího materiálu, kterým je nerez," doplnil Hladík. Dodal, že se díky nerezu i ušetří. "Technologie z nerezu jsou dlouhodobě hospodárnější než standardní keramika, protože umožňují posun výšky hladiny bez ztráty vody. Některé děti potřebují méně vody. Dříve se tak musela vypustit a znovu napustit a ohřívat. U nerezu se voda vypustí do nádrže pod bazénem a poté se znovu vrátí zpět," objasnil Hladík.

Další školní bazény jsou součástí škol Herčíkova, Holzova, Horní, Jasanová, Labská, Milénova, náměstí Svornosti a Pastviny.
0 komentářů
přidat komentář

Související články