Roztoky mají hotový projekt na opravu vily v Tichém údolí

Vložil
ČTK
29.03.2017 16:30
Roztoky

Roztoky - Roztoky u Prahy mají hotový projekt na kompletní opravu památkově chráněné vily č.p. 125 v Tichém údolí, práce by mohly začít na podzim. Odhad investice činí kolem 30 milionů korun. ČTK to dnes řekl místostarosta Roztok Tomáš Novotný.


Město čeká ještě na některá stanoviska, protože jde o památkově chráněnou stavbu. To se také projevuje ve výši investice, protože materiály a technologie musí odpovídat historické hodnotě stavby, rozhodují o nich památkáři. "Jsme těsně před vyhlášením soutěže na dodavatele," uvedl Novotný. Pokud půjde vše bez komplikací, vypsání tendru by měla schvalovat městská rada v dubnu.

Město také žádá o evropské dotace, které chce použít na zbudování školky v horním patře vily. V přízemí vily bude prostor pro spolkovou činnost.

Dvě vily v Tichém údolí, čp. 110 a čp. 125, patřily dříve do majetku Haurowitzů, kterým patřil mimo jiné tovární sklad Kosmonoských kartounů. Ve vile čp. 110 dosud bydlí nájemníci, město objekt průběžně udržuje. V budoucnu by v něm mohla vzniknout expozice o životě význačných židovských průmyslníků z Roztok a okolí, aktuálně ale město nemá peníze na její kompletní rekonstrukci. Letos město hospodaří zhruba se 180 miliony korun.
0 komentářů
přidat komentář

Související články