Nový obchodní dům Central v Jablonci přivítá první zákazníky

Vložil
ČTK
26.03.2017 11:55
Jablonec nad Nisou

zdroj: www.centraljablonec.cz

Jablonec nad Nisou - Nový obchodní dům Central, který v Jablonci nad Nisou dokončuje developerská skupina Crestyl, přivítá v pátek 31. března první zákazníky. Zklidnit by se tím měla doprava v centru města, kterou více než rok komplikovala auta stovek stavbařů a řemeslníků. V centru navíc díky novému obchodnímu domu přibude téměř 200 nových parkovacích míst.


"Čekal jsem, že vzhledem k rozsahu stavby budou komplikace ještě větší. Největší zátěž byla, když se začaly budovat vnitřní jednotky a najely tam desítky dodavatelů. Dvacet hodin denně tam pracovalo 350 až 400 lidí, a to znamenalo obrovskou zátěž pro okolí, ucpávání křižovatek i parkovišť,"
řekl ČTK jablonecký primátor Petr Beitl (ODS).

S otevřením obchodního domu by se podle něj měla situace postupně zklidnit. "Pak vyhodnotíme dopravní model a uvidíme, zda bude nutné zobousměrnit Libereckou ulici nebo Poštovní, případně obě," dodal primátor.

Central Jablonec vyrostl mezi ulicemi Generála Mrázka a Máchovou na místě starého obchodního domu Jabloň, dvou parkovišť a tržnice. Výstavbě komplexu musela ustoupit také stará tělocvična a dřevěný objekt restaurace Koliba. Crestyl stavbu připravoval už od roku 2008. Projekt ale přibrzdila recese. S ohledem na vývoj na realitním trhu je nakonec nákupní centrum co do obchodních ploch zhruba o čtvrtinu menší, než se původně plánovalo.

Obchodní centrum nabídne na ploše 13.000 metrů čtverečních téměř 70 obchodů, k největším bude patřit prodejna Albert. Chybět ale nebudou známé módní značky, sportovní potřeby, knihkupectví nebo lékárna. "Počítáme s tím, že ke dni otevření budeme mít obsazeno téměř 90 procent plochy. Věříme, že unikátností i komplexností své nabídky Central Jablonec výrazně přispěje ke zkvalitnění služeb, a tím i života obyvatel města a jeho návštěvníků," poznamenal ředitel centra Aleš Stupka.
0 komentářů
přidat komentář

Související články