Karlovy Vary opravují opěrnou zeď na Goethově stezce

Vložil
ČTK
24.03.2017 13:00
Karlovy Vary

Karlovy Vary - V Karlových Varech začala oprava opěrných zdí na Goethově stezce. Město za sanaci technicky nevyhovujících historických zdí zaplatí 1,4 milionu korun. Práce by měly být hotovy do konce června, informoval ČTK mluvčí karlovarského magistrátu Jan Kopál.


Sanace opěrných zdí pod parkovištěm u Galerie umění navazuje na už hotové zakázky, které měly zajistit svah nad stezkou, jenž se postupně sesouvá. Hrozilo i poškození aut na parkovišti.

Opěrná zeď původně sloužila k zajištění letní terasy někdejší restaurace Sanssousi. Ta na počátku 20. století, poté, co začala stavba galerie, ustoupila parkovišti. Opěrná zeď ale zůstala v původní podobě dodnes.

Sanace tak má za cíl nejen zajistit svah, ale také vrátit opěrné zdi její původní vzhled, který vlivy počasí a tlak svahu poškodily. Stavební firma musí po rozebrání zdi a zpevnění snahu kameny vrátit na své původní místo. Podle Kopála by sanace mohla skončit i dříve, ale bude záležet na počasí.

Karlovy Vary, které leží v úzkém údolí řeky Teplá, každoročně dávají na opravy opěrných zdí miliony korun. Letos nejvyšší částka půjde na rekonstrukci ulice a opěrné zdi v Ondříčkově ulici, která má stát 17,5 milionu korun.
0 komentářů
přidat komentář