Brno za 13 milionů opraví Depozitář Vyškov

Vložil
ČTK
23.03.2017 16:40
Brno



Brno - Brno za 13 milionů korun opraví Depozitář Vyškov, který spadá pod Muzeum města Brna. Město je zřizovatelem muzea. Bude se snažit získat dotaci ze Státního fondu životního prostředí, řekl dnes ČTK primátorův náměstek zodpovědný za investice Richard Mrázek (ANO). Objekt depozitáře čeká zateplení a výměna oken. Podle Mrázka se zatím přesný termín rekonstrukce neví.


Dotace by mohla pokrýt většinu nákladů. "Můžeme získat až 80 procent. Práce ale provedeme bez ohledu na to, jestli dotaci získáme. Je to majetek města a musíme se o něj starat. S dotací by to ale samozřejmě bylo lepší," uvedl Mrázek.

Muzeum města Brna převzalo depozitář v roce 2012. Je určený k uchovávání sbírkových předmětů. Jsou v něm uložené sbírkové fondy všech odborných oddělení muzea. Pro plnohodnotné užívání objektu však zbývá provést zateplení pláště včetně střechy a výměnu oken.

Podle tiskového střediska magistrátu jsou stávající tepelně-izolační vlastnosti obvodového pláště a střechy pro užívání budovy naprosto nevyhovující a zateplení je nezbytné. "Důvodem jsou nejen obrovské tepelné ztráty objektu, ale především fakt, že uložení sbírkových předmětů v depozitářích podléhá specifickým podmínkám prostředí. Optimální podmínky pro uložení se pohybují v případě teploty mezi 18 až 20 stupni Celsia a v případě vlhkosti mezi 40 až 50 procenty," uvedlo tiskové středisko.
0 komentářů
přidat komentář

Související články