Litoměřice chtějí pokračovat v opravách bývalého pivovaru

Zdroj
Radka Fialová
Vložil
ČTK
21.02.2017 16:25
Litoměřice

Vizualizace: CityWork
Litoměřice - Litoměřická radnice chce pokračovat v rekonstrukci areálu bývalého pivovaru. Město nyní požádá o dotaci na opravu jedné z budov. Hledat bude provozovatele, který by zajistil chod minipivovaru. ČTK to dnes řekla mluvčí města Eva Břeňová.


Loni město dalo opravit střechu jednoho z objektů. "Nyní zastupitelé schválili podání žádosti o dotaci na revitalizaci části budovy stojící na levé straně areálu, směrem k Lidické ulici," upřesnila mluvčí.

Radnice žádá o 20 milionů korun a stejnou částku je připravena investovat z vlastního. "Chceme tuto část zrekonstruovat a následně v rámci výběrového řízení nalézt provozovatele, který by zde za předpokladu instalace vlastní technologie zahájil výrobu piva s maximálním výstavem do 20.000 hektolitrů ročně," řekl starosta Ladislav Chlupáč (ODS).

Korunní pivovar v Litoměřicích ukončil výrobu piva v roce 2002. Vedení města se obávalo, aby v historickém centru nevznikla třeba tržnice, proto větší část areálu Litoměřice odkoupily. Na místě bývalé lahvárny vznikl park a parkoviště. Teď chce radnice postupně oživit samotný výrobní areál.

Jeden z objektů by mohl podle zpracovaného projektu sloužit jako herna pro děti nebo ubytování. Naproti pivovaru se nachází gotický hrad, který slouží jako multifunkční centrum s kongresovým sálem.

Minipivovar ve městě provozuje od konce roku 2015 biskupství. V Litoměřicích, které se řadí hlavně k vinařským městům, je také minipivovar Labuť.
0 komentářů
přidat komentář

Související články